Нападателят на Арда, Тонислав Йорданов, даде ексклузивно интервю за сайта

...
Нападателят на Арда, Тонислав Йорданов, даде ексклузивно интервю за сайта
Коментари Харесай

Тонислав Йорданов пред Efirbet: Най-добрите български играчи са събрани в Арда

Нападателят на Арда, Тонислав Йорданов, даде извънредно изявление за уеб страницата. Юношата на ЦСКА се радва на изявите си в последните месеци с кърджалийския отбор и се е прицелил в още по-високи цели по отношение на предишния сезон.

Йорданов е на мнение, че най-хубавите български играчи са събрани точно в Кърджали, като младокът си пожела резултатна акция, както и нов край за Купата на България, по опция този път печеливш. Не на последно място, голаджията ще желае да се поздрави и с орден от efbet Лига.

 

Здравей, Тониславе! Арда стартира по постоянен метод сезона в българското състезание. Усещате ли повишаване в упованията към вас от почитатели и ръководители след мощния минал сезон?

Здравейте! Какво да ви кажа, по принцип съм максималист във всичко, което върша, надлежно желаех доста да сме със 6 точки след първите два кръга, само че обстановката е такава. Сами сме си отговорни, че не успяхме да победим Ботев Враца, за което съжаляваме, само че имайки поради, че не сме позволили гол, то сигурно може да се каже, че започваме устойчиво, да.

Очакванията, несъмнено, ще бъдат по-големи след мощното ни показване през миналия сезон. Това, за което мощно се надявам, е да подобрим още представянията и резултатите си през тази акция и даже да успеем да вземем орден в края на шампионата.

 

Не успяхте да преодолеете много мощния състав на Апоел Беер Шева в квалификациите за Лигата на конференциите. Какви поучения и заключения си взехте от първото евроучастие?

Вижте, Апоел Беер Шева е един доста мощен тим, който има извънредно огромен опит в сходни европейски клубни шампионати. Двубоите против тях могат единствено да са ни от изгода, с цел да си сверим часовниците. Тези срещи по-скоро би трябвало да ни вдъхнат още повече самочувствие. Убеден съм, че не би трябвало да съжаляваме въобще, макар провалите. Беше скъп опит.

 

Вие сте измежду доста младите отбори в елита. Колко потребен е опитът в такива мачове и в кои аспекти би трябвало да продължавате да работите?

Нашият тим е сплав сред млади и опитни играчи. Дори бих стигнал до там, че да настоявам, че точно в Арда са събрани най-хубавите български футболисти. Разбира се, това си е персонално мое мнение, с което не желая да наемам никого. Можехме да се оправим и малко по-добре в европейските мачове, само че това е ситуацията.

 

Какви са задачите през този сезон за Арда?

Аз постоянно си слагам високи цели. В този ред на мисли се надявам да вземем орден и да стигнем още веднъж край за Купата на България. През предходната акция бяхме на косъм от трофея, само че в този момент мощно се надявам и имам вяра, че можем да го спечелим.

 

В персонален проект ти изигра доста мощен първи сезон с отбора, отбелязвайки редица попадения след идването си в клуба и в този момент започваш още веднъж по добър метод сезона. Имаш ли персонална цел за голове и попадения, които искаш да достигнеш?

Да, склонен съм, миналата акция не беше неприятна за мен, само че това към този момент е минало и не мога да лежа на това свое достижение. Започна новият сезон, като към този момент съумях и да се разпиша, още във втория мач за тима. Надявам се този сезон да ми е още по-силен.

Като персонална цел може да посоча, че желая да оказвам помощ на тима да печели, което, несъмнено, ще е допустимо, в случай че и аз съумявам да въвеждам постоянно. Пожелавам си да отбележа над 15 попадения. Както споделих и доскоро, обичам да си слагам високи цели.

 

Споменахме за модела на Арда, съсредоточен към налагането на младоци в най-голяма степен. Виждаме, че наклонността се популяризира и измежду други отбори от елита. Ще продължи ли да се дават толкоз шансове на родни момчета?

Определено бъдещето на българския футбол е в младите. Разбира се, няма по какъв начин и без опитни състезатели, тъй като точно опитът е едно от най-важните качества за всеки футболист. Бъдещето обаче е обвързвано с всички млади играчи, тъй че би трябвало да им се дават задоволително шансове.

 

Пандемията ли повлия за този завой в тактиката на отборите?

Пандемията повлия на безусловно всички сфери на живота, за жал. Силно се надявам да няма повече такива обстановки и да можем оптимално бързо да се върнем към предходния живот.

 

Ти самият беше част от националния тим, който взе участие на европейското състезание до 21-годишна възраст през 2015-та у нас. Смяташ ли, че това потомство може скоро да се наложи уместно и в мъжкия народен тим?

Аз мисля, че нашето потомство към този момент е почнало да се постанова. Както споделих, бъдещето е в младите играчи, само че са нужни и опитни играчи, от които младоците да се учат. Никога не трябва да забравяме това. Самият аз съм на мнение, че националният селекционер най-добре може да реши кои заслужават повиквателна за националния тим и всеки, който заслужава, ще получи своя късмет.

 

През последните години представянията на младежките и юношеските ни гарнитури се усъвършенстват и от ден на ден родни фрагменти се трансферират зад граница. На какво отдаваш това покачване в качеството на нашите фрагменти?

Интересен въпрос. Самият аз бих го отдал на положителната работа на треньорите в школите. Всичко, несъмнено, би трябвало да тръгне оттова, с цел да се стигне до тези триумфи на юношеските ни и юношески гарнитури. Всеки един дребен подробност, който си научил в школата, през която си минал, ще ти е от изгода по-късно в професионалния футбол.

 

Предвестник ли е това за по-добри дни за мъжкия народен тим?

Разбира се. Мъжкият ни тим го чака ярко бъдеще и в това съм сигурен. Казвам го с доста сериозна убеденост, тъй като имам вяра че нещата ще потръгнат през идните няколко години.

 

Какви са задачите пред теб за бъдеще?

Целите са ми да направя допустимо най-силен сезон с екипа на Арда. Надявам се, както споделих и доскоро, да успеем да грабнем орден в края на шампионата и да играем край за Купата на България. Разбира се, измежду огромните ми цели в професионален проект е да облека екипа на мъжкия народен тим на страната ни.

 

Гледаш ли към трансфер зад граница?

Всеки млад състезател желае да играе в чужбина, само че това може да става единствено с труд. Необходимо е неизменност и мисля че в случай че се показва по този начин, както чакам от себе си да го направя, нещата ще се получат и по тази линия.

 

И за край, Тони – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект до края на годината?

На първо място, си поисквам здраве за мен и за моето семейство, тъй като то постоянно е до мен и ми дава непроменяемо кураж. В професионален проект може да си пожелая спечелването за Купата на България!

Още от ПРОГНОЗИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР