Нападателят на английския национален отбор Хари Кейн се нареди до

...
Нападателят на английския национален отбор Хари Кейн се нареди до
Коментари Харесай

Хари Кейн се изравни със Стоичков в класация за световните първенства

Нападателят на британския народен тим Хари Кейн се подреди до Христо Стоичков в ранглиста, обвързвана със международните финали. Той стана първият състезател след българина, вкарал три гола от дузпи на международно състезание.

Кейн към този момент има общо шест попадения на шампионата в Русия и е отпред при голмайсторите. Той вкара две дузпи против Панама и една против Колумбия.

В историята единствено двама играчи имат повече голове от дузпи на едно състезание - португалецът Еузебио през 1966 година и Роберт Рензенбринк за Холандия през 1978 година са с по четири.

По три гола имат холандецът Йохан Неескенс през 1974 година и Стоичков от финалите в Съединени американски щати през 1994 година Два пъти българският нападател е прецизен против Гърция за успеха с 4:0 в груповата фаза и един път при провалянето с 1:2 от Италия в полуфинала.

Кейн вкара и при осъществяването на дузпите, след което Англия се класира за четвъртфиналите, само че този удар не влиза в статистиката. Следващият противник на тима ще е Швеция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (372)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР