Нападателят Мемфис Депай е напълно възстановен от контузия и ще

...
Нападателят Мемфис Депай е напълно възстановен от контузия и ще
Коментари Харесай

Мемфис Депай ще бъде на разположение за Нидерландия за първия мач на Мондиал 2022

Нападателят Мемфис Депай е изцяло възобновен от травма и ще бъде разполагаем на селекционера на националния тим на Нидерландия по футбол Луис ван Гаал на Световното състезание в Катар, което стартира в неделя.

Депай има единствено три мача за клубния си тим Барселона през сезона до момента. Той пропусна съвсем два месеца от акцията, откакто получи травма на бедрото в края на септември.

Нападателят беше включен в състава на Нидерландия за Мондиал 2022, макар опасенията за физическото му положение. Той се включи наедно със съотборниците си в първата подготовка на " лалетата " в Катар нощес, единствено часове след идването на тима в азиатската страна.

" Заниманието мина доста добре. Успях да направя всичко, което всекидневно върша по време на мач ", разяснява той.Има огромна възможност, обаче, Депай да остане запаса в първия мач на Нидерландия на шампионата против Сенегал в понеделник.

" Няма значение дали аз съм склонен, или не. Това е решение на треньора, той преценя кое е най-хубавото за тима и за мен. Аз желая да оказа помощ, освен в един мач, а по време на целия шампионат. Честно казано, от време на време нуждая се да бъда предпазен от самия себе си. Просто желая всичко ", съобщи Депай.

" Психически ми беше доста тежко по време на интервала на възобновяване. В последните седмици имах сложни моменти, само че направих всичко належащо, с цел да бъда подготвен. Това е част от живота на спортиста, това е моята работа. Но не става въпрос единствено за тренировки, би трябвало да направя още, изключително в психически проект ", добави той.
 Нидерландия - ще цъфнат ли
Нидерландия - ще цъфнат ли " лалетата " на Ван Гаал в Катар?

Нидерландия се насочва към Катар с вярата да бъде коронясана като Световен шампион
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР