Нападателят, който уби с нож трима души в църква в

...
Нападателят, който уби с нож трима души в църква в
Коментари Харесай

Извънредни новини за тунизиеца, заклал трима в църква в Ница

Нападателят, който умъртви с нож трима души в черква в югоизточния френски град Ница и продължава да е в болница, е дал позитивна проба за COVID-19, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на "Франс прес ".

Това заразяване може да забави с няколко дни разпита на 21-годишния тунизиец Брахим Исауи, който е в тежко положение, откакто беше прострелян от служители на реда.

"Още не е разпитан, възможностите му за оцеляване остават несигурни ", съобщи осведомен със случая източник.

Брахим Исауи е престъпно проявен за прояви на принуждение и опиати. Той е пристигнал в средата на септември през Италия от тунизийския град Сфакс, където живеел със фамилията си.

Според майка му младежът от две години и половина постоянно се молел, не излизал и не общувал с други хора. Той дошъл в Ница на 27 октомври, два дни преди атентата.

Разследването се пробва да откри дали причинителят е имал съучастници. От шестимата арестувани досега, тази заран единствено един продължава да е в ареста. Това е 29-годишен тунизиец, който пътувал дружно с Исауи на кораба до италианския остров Лампедуза.

Вчера вътрешният министър Жералд Дарманен заяви, че тази седмица ще посети Тунис и Алжир, а по-късно и Русия, с цел да убеди управляващите на тези страни да одобряват назад свои жители с екстремистки възгледи, които Франция да експулсира.

Френските управляващи също по този начин започнаха ограничения против ислямистки деятели след тези офанзиви, като затвориха огромна джамия в парижко предградие и известна ислямска благотворителна организация, подсети ДПА.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР