Нападателят, който уби осем души и рани още 11 в

...
Нападателят, който уби осем души и рани още 11 в
Коментари Харесай

Нападателят от Манхатън имал бележки, в които се заклева във вярност на ИДИЛ

Нападателят, който умъртви осем души и рани още 11 в Манхатън, е имал бележки, в които се заклева във честност на терористичната формация „ Ислямска страна “, оповестиха за FOX news локалните управляващи.

Станало е ясно, че 29-годишният Сайфуло Саипов, който е крещял „ Аллах Акбар “, преди да бъде ранен и задържан от полицията, е имал зелена карта и позволение да живее във Флорида, макар че евентуално домът му се е намирал в Ню Джърси.

Записките му, в които се заклева във честност на „ Ислямска страна “ са открити покрай пикапа, с който нападателят умъртви 8 души и рани други 11. В транспортното средство са открити също по този начин и изображения на флага на терористичната организация.

Нападателят от Ню Йорк е провел и направил терористичния акт самичък, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на изявление на кмета на Ню Йорк. Според известието, въпреки към момента да тече следствие, задържаният наподобява е „ уединен вълк “ и не е част от по-мащабен проект.

По-рано полицията заяви, че 29-годишният Сайфуло Саипов е крещял „ Аллах Акбар “ малко преди да бъде ранен в корема и задържан от пристигналия след това екип на полицията.

Всички ранени са откарани в болница и са без заплаха за живота, а един от убитите е белгийски жител.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Тереза Мей показаха своята взаимност след случилото се.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че управляващите не трябва да разрешават на „ Ислямска страна “ да се завърне на територията на страната, откакто търпи провали в Близкия изток.

Тръмп написа от страницата си в обществената мрежа „ Туитър “, че „ние не би трябвало да разрешаваме на „ Ислямска страна “ да се завърне или стъпи в нашата страна, след успеха над терористите в Близкия изток и на всички места другаде “.

Въпреки терористичната офанзива парадът за Хелоуин в американския град Ню Йорк продължи.

✔️We lost 8 innocent lives #NYCStrong
✔️8 people died for the sake of diversity. #Manhattanpic.twitter.com/NUUVBBSefR

— CoinLess Life (@coinlesslife) November 1, 2017

#ManhattanAttack#Manhattan#ManhattanTruckAttack#NewYork#NYCStrong#NewYorkAttack > More Photos and details https://t.co/pxDsjQetbopic.twitter.com/BIgC694jH5

— Alina Claire (@iAmAlinaClaire) November 1, 2017

thank allah that FEMA has already deployed the narrative in response to the Manhattan attack pic.twitter.com/16THuPcwR9

— uberfeminist (@uberfeminist) November 1, 2017

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР