Нападателят, който уби 51 души при нападението срещу две джамии

...
Нападателят, който уби 51 души при нападението срещу две джамии
Коментари Харесай

Нападателят от Крайстчърч беше официално обвинен в тероризъм

Нападателят, който умъртви 51 души при нападението против две джамии в Крайстчърч, беше публично упрекнат в тероризъм от управляващите в Нова Зеландия. Срещу екстремиста Брентън Тарант към този момент бяха повдигнати обвинявания за всеобщо ликвидиране и опит за всеобщо ликвидиране, написа Armymedia.bg.

``
реклама

Срещу Брентън Тарант е повдигнато публично обвиняване за осъществяване на терористичен акт по Закана за битка с тероризма, се споделя в формалното известие на полицията.

Това е казус в историята на Нова Зеландия, показва английската организация Би Би Си.

От полицията показват, че са взели решение да издигнат спомагателни обвинявания против Тарант, след съвещания с правни специалисти и прокурори, преди да са уведомили околните на починалите и оживелите. Причината за това е, че с новите обвинявания в тероризъм прокуратурата би трябвало да прегледа освен желанията на Тарант, само че и неговата мотивация. Това основава опция делото да се трансформира в политическа платформа за Тарант, нещо което доста хора, в това число и министър председателят Джасинда Ардерн желаят да избегнат.

Нападението против двете джамии в Крайсчърч на 15 март се счита за най-кървавото в историята на Нова Зеландия и докара до стягане на контрола при продажбата и притежанието на огнестрелни оръжия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР