Нападателят Килиан Мбапе заяви, че е насочил поглед към рекорда

...
Нападателят Килиан Мбапе заяви, че е насочил поглед към рекорда
Коментари Харесай

Мбапе e реализатор №1 във Франция за пети пореден път


Нападателят Килиан Мбапе съобщи, че е насочил взор към върха във френската Лига 1 откакто оглави голмайсторската ранглиста за пети следващ сезона. Така той изравни достижението на Жан-Пиер Папен.

Мбапе означи 29-ото си попадени в шампионата на Франция при домакинската загуба на Пари Сен Жермен с 2:3 от Клермон в последния кръг и завоюва наградата за голмайстор номер 1.По-рано тази седмица французинът бе обавен и за Най-добър футболист на сезона за четвърти следващ път. 

24-годишният Мбапе печели класацията за най-вече маркирани голове в Лига 1 всяка година от прехвърлянето си в Пари Сен Жермен за непрекъснато през 2018-а, а през сезон 2019/2020 показа премията " Златната обувка " с Уисам бен Йедер от Монако. 

" Отличието за голмайстор номер 1? Много съм благополучен. Спечелихме шампионата, аз съм изпълнител и състезател номер 1, тъй че това е ужасно. Това бе моя персонална цел и я реализирах. Записах се в историята и съм благополучен. Но към момента имам и идната година, с цел да победа Папен ", разяснява Килиан Мбапе, давайки поръчка, че ще остане в Пари Сен Жермен, макар продължаващия интерес от страна на Реал Мадрид.

Още трима футболисти са печелили " Златната обувка " на френската Лига 1, само че Папен е първият състезател, който доближава до наградата в пет следващи години сред 1987-а и 1992-а, когато играе за Олимпик Марсилия. Мбапе има контракт с Пари Сен Жермен до 2025 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР