Нападателят Филип Балай е попаднал в полезрението на ЦСКА, твърди

...
Нападателят Филип Балай е попаднал в полезрението на ЦСКА, твърди
Коментари Харесай

ЦСКА се прицели в словашки голмайстор

Нападателят Филип Балай е попаднал в полезрението на ЦСКА, твърди " Тема спорт ". Той е футболист на словашкия Злате Моравце и прави страховит сезон до този миг.

Таранът е водач при голмайсторите в шампионата с Жоел Калмар от Дунайска Стреда с по 11 гола.

На процедура Балай е вкарал повече от 1/3 от всички 30 попадения на Злате Моравце в шампионата. Отборът е 4-и в месното състезание, изоставайки на 20 точки от водача Слован (Братислава).

През цялата година Балай има 13 гола. Той вкара две попадения за някогашния си клуб Жилина, който изпадна в неплатежоспособност и се раздели с всичките си играчи.

Филип Балай е роден на 2 август 1997 година, висок е 192 см, а мощният му крайник е десният. Притежава добър отскок, игра с глава и чудесно разпространение, като постоянно бележи след добавка. В кариерата си се е подвизавал единствено в родината си, като е играл единствено в 3 клуба - Нитра (2014-2017), Жилина (2018-2020) и Злате Моравце, където мина през лятото. За Нитра има общо 70 мача и 32 гола. В първите му три сезона обаче отборът се подвизава във Втора лига. За Жилина играе три години, като в елита записва 56 срещи и едвам 7 попадения, а постоянно е пращан да натрупа опит в дублиращия състав. За младежкия народен тим на Словакия има 6 мача и 1 гол. За юношите да 19 години също е с 6 мача.

Договорът на нападателя със Злате Моравце изтича през лятото. Към него към този момент има сериозен интерес.

В ЦСКА са решени непременно да вземат нападател, без значение дали ще продадат Али Соу.
 Гочето: ЦСКА и Левски са на двата полюса
Гочето: ЦСКА и Левски са на двата полюса

" Левски се бори за совето оцеляване "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР