Нападателят Александър Колев постепенно се превръща в избор №1 на

...
Нападателят Александър Колев постепенно се превръща в избор №1 на
Коментари Харесай

Александър Колев: Дано това е началото на пътя на победите

Нападателят Александър Колев последователно се трансформира в избор №1 на националния селекционер Илиан Илиев за върха на офанзивата. Той влезе като промяна на полувремето вместо Георги Русев при триумфа на България над Танзания с 1:0 в откриващия мач на шампионата FIFA Series.

31-годишният Колев, който играе за ФК Крумовград завоюва много първи топки, овладя противоречиви и участваше в офанзивите пълноценно.

" Най-накрая една такава значима победа, която съм сигурен, че ще даде повече самочувствие и убеденост на футболистите. Тежък мач против противник, който играеше пряк футбол с дълги топки. Играят много силов футбол, вършат много груби влизания. Контролирахме мача през по-голямата част, до момента в който противникът играеше с изритани топки на контраатаки ", стартира софиянецът.

Таранът отличи мощните черти на съперника.

" Труден мач. Важното е, че успяхме да се поздравим с успеха най-сетне. В днешно време аз лесни мачове не знам да има. За съперника – и те са събрали най-хубавите футболисти в страната си и също би трябвало да се потвърдят, покажат. Държахме, контролирахме играта през по-голямата част от времето. Бяха се затворили сносно. Не става дума за подценяване, а тъй като се бяха затворили доста добре ", добави той.

Следващият противник на българския състав в понеделник, 25 март, е този на домакините от Азербайджан на стадион " Тофик Бахрамов ".

" Азербайджан е много по-сериозен тим, чисто футболно и като просветеност. Доста техни футболисти играят в положителни клубове, а половината са в Карабах, които знаем какво направиха в Лига Европа. Доста сложен противник ще бъде, само че всичко си зависи от нас и нека тази победа да вкара повече убеденост във всички нас ", добави той.

България завоюва първи триумф след 11 мача и цяла календарна година очакване.

" От година и пет месеца нямахме победа и сигурно пада една тежест от всички нас. Дано тимът ни да заиграе по-освободено. Защото имаме положителни футболисти, водачи, които играят на много положително европейско равнище. Не мисля, че имаме неприятен тим. Дано това е началото на пътя на успехите и за по-добра игра. Искам да прикани последователите да имат повече самообладание. Виждате, че имаме нов треньор. Показахме едно положително лице в предходните два мача с Унгария и Сърбия, през днешния ден отново по този начин победа. Дано вървим нагоре, а те да седят зад тима ", приключи таранът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР