Нападателите от руската концертна зала Крокус не са имали възможност

...
Нападателите от руската концертна зала Крокус не са имали възможност
Коментари Харесай

Лукашенко за атентаторите от Крокус: Нямаше как да влязат в Беларус, взехме мерки по границите

Нападателите от съветската концертна зала " Крокус " не са имали опция да влязат в Беларус. Ето за какво са се върнали и са тръгнали към украинско-руската граница. Това съобщи във вторник беларуският президент Александър Лукашенко, представен от БелТа. 

Така отговори той на журналистически въпрос каква е била вероятността терористите да са възнамерявали да избягат в Беларус през региона на Брянск. 

По думите му, това не би било допустимо, защото Минск взаимодейства чудесно с съветските управляващи и е бил прочут бързо за случилото се, взети са веднага и съответните ограничения за сигурност по границите. Също по този начин, при организирането на всеобщи събития с присъединяване на огромен брой хора се прави всичко належащо за гарантиране на сигурността, увери президентът. 

Операцията по задържането на обвинените, съгласно президента, е минала доста добре, макар че Русия получи рецензии, че те са били измъчвани.

Лукашенко загатна, че има догатки за хората зад терористите и ще ги показа в диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин. 
 Ястребите в Москва уверени, че Украйна е забъркана в терористичното нахлуване
Ястребите в Москва уверени, че Украйна е забъркана в терористичното нахлуване

Засега обаче няма доказателства в тази посока

Двама авторитетни съдружници на съветския президент Владимир Путин обявиха във вторник, че имат вяра, че Украйна е забъркана в нападението против концертна зала край Москва , при което починаха минимум 139 души и бяха ранени други 180.

каквото и да е присъединяване, а .

Информационното издание SHOT разгласява видео от диалог, в който кореспондент пита Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, дали е " ДАЕШ (Ислямска държава) или Украйна? "

" Разбира се Украйна ", отговори Патрушев.

Запитан за забележката по-късно, той сподели, че има " доста " индикации за присъединяване на Украйна.

Александър Бортников, шеф на Федералната работа за сигурност (ФСБ) , сподели, че въоръжените лица са желали да стигнат до Украйна, където някои хора са били подготвени да преведат нападателите през границата.

" Като цяло считаме, че те са забъркани в това ", сподели Бортников пред кореспонденти за вероятно украинско присъединяване, предадоха съветските осведомителни организации. ФСБ има информация, сочеща присъединяване на Украйна в офанзивата, сподели той.

Бортников не предложи доказателства за изказванията си, само че цитира хипотетичния опит за бягство на въоръжените лица към Украйна .Той въпреки всичко посочи, че ФСБ към момента не е идентифицирала кой тъкмо е поръчал офанзивата.

Забележките на Патрушев и Бортников дават визия за мисленето на ястребите на върха на кремълския хайлайф.
 Руският омбудсман предизвести да не бъдат измъчвани арестуваните за нападението край Москва
Руският омбудсман предизвести да не бъдат измъчвани арестуваните за нападението край Москва

Русия е страна по Конвенцията против изтезанията

, че всички виновни за нападението на концерта ще бъдат осъдени.

, че радикални ислямисти са направили нападението, само че обърна внимание, че нападателите са се опитвали да избягат в Украйна и сложи под въпрос за какво ислямистите биха желали да нападат Русия в този съответен миг, без да бъдат подтикнати от други.

" Ние знаем, че закононарушението е осъществено от ръката на радикални ислямисти с идеология, против която мюсюлманският свят се е борил от епохи ", сподели Путин. " Искаме да знаем кой го е поръчал. "
 Зеленски за коментара на Путин: Терорист упреква Киев в гнет
Зеленски за коментара на Путин: Терорист упреква Киев в гнет

Коментира и продължаващото очистване на следствията от съветските удари

В отговор на обвиняванията, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не може " терористи да упрекват другите в гнет ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР