Нападателите Клод Жиру и Джо Павелски достигнаха границата от 1000

...
Нападателите Клод Жиру и Джо Павелски достигнаха границата от 1000
Коментари Харесай

Клод Жиру и Джо Павелски влязоха в престижния “Клуб 1000”

Нападателите Клод Жиру и Джо Павелски доближиха границата от 1000 точки в кариерата си в Националната хокейна лига.

35-годишният Жиру имаше 998 точки на сметката си преди днешния мач сред Отава и Каролина, който Сенатърс завоюваха с 3:2. Жиру откри резултата за канадския отбор в шестата минута на мача, а малко преди края на първата третина асистира Тим Щюцле за втория гол в мача, с цел да стане десетият деен състезател с 1000 точки по системата гол плюс пас.

Брет Песке и Брент Бърнс съумяха да изравнят за Каролина, само че в средата на третия интервал Жиру записа втория си гол в мача, който се оказа и победният за " сенаторите ".

Малко откакто Жиру записа достижението си, в " Клуб 1000 " влезе и 38-годишният Джо Павелски, който вкара един гол за успеха на Далас Старс с 6:1 при гостуването на Детройт Ред Уингс.

Павелски бе прецизен за 5:0 малко след началото на втората третина на мача, а останалите попадения за гостите от щата Тексас бяха дело на Роопе Хинц, Еса Линдел, Тай Деландреа, Джейсън Робъртсън и Джейми Бен. За Детройт прецизен бе Дейвид Перон в 17-ата минута на втората третина, с което бе завършен и крайният резултат в мача.

Освен Жиру и Павелски, останалите настоящи играчи с най-малко 1000 точки в Националната хокейна лига са Сидни Кросби, Александър Овечкин, Патрик Кейн, Евгени Малкин, Анже Копитар, Ерик Стал, Стивън Стамкос, Патрис Бержерон и Никлас Бакстрьом.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР