Нападатели са прерязали жизненоважни за железопътната мрежа кабели на две

...
Нападатели са прерязали жизненоважни за железопътната мрежа кабели на две
Коментари Харесай

Саботаж спря движението на влаковете в Северна Германия за няколко часа

Нападатели са прерязали жизненоважни за железопътната мрежа кабели на две места, причинявайки съвсем тричасово прекъсване на целия железопътен трафик в Северна Германия в събота сутринта, което властите определиха като акт на бойкот , без да разпознават кой може да е виновен за него, предава Ройтерс.

Федералната полиция е почнала следствие на случая, заяви министърът на превоза Фолкер Висинг на конференция. " Ясно е, че това е целеустремено и злонамерено деяние ", сподели той.

Прекъсването незабавно провокира паника , откакто НАТО и Европейският съюз предишния месец подчертаха след актовете на " бойкот " по газопроводите " Северен поток ".
 НАТО няма да остави без отговор саботажа на
НАТО няма да остави без отговор саботажа на " Северен поток "

Предупреждение на Йенс Столтенберг

" В момента не можем да кажем доста, прекомерно рано е ", сподели източник от службите за сигурност, който отхвърли да бъде назван. Източникът сподели, че е почнало интензивно следствие на случая и има разнообразни вероятни аргументи за него, вариращи от елементарна кражба на кабел - която е честа сега - до целенасочена офанзива.

Държавният железопътен оператор Deutsche Bahn (DB) сподели в изказване: " Поради бойкот на кабели, които са незаменими за железопътния трафик, Deutsche Bahn трябваше да спре железопътния трафик на север тази заран за близо три часа. "

DB по-рано уточни повода за спирането на мрежата като механически проблем с радиокомуникациите. Железопътният трафик продължава да бъде усложнен в събота следобяд, откакто беше възобновен, се споделя, като DB  предупредуха за възможнии анулира на влакове и закъснения.

Прекъсванията засегнаха железопътните услуги през провинциите Долна Саксония и Шлевзиг-Холщайн, както и градовете-провинции Бремен и Хамбург, с индиректен резултат върху интернационалните железопътни пътувания до Дания и Холандия.

Опашки бързо се натрупаха на основните гари, в това число Берлин и Хановер, защото таблата за заминаващи посочваха, че много влакове са забавени или анулирани. 
 Германия: Дронове шпионираха наш боен полигон
Германия: Дронове шпионираха наш боен полигон

Не се разкриват повече подробности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР