НАП вече публикува списъците на обекти, които ще бъдат запечатани.

...
НАП вече публикува списъците на обекти, които ще бъдат запечатани.
Коментари Харесай

НАП публикува списък с обектите, които ще запечата

НАП към този момент разгласява описите на обекти, които ще бъдат запечатани. В особено основана графа може да види информация за всеки обект, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания, оповестиха от Националната организация на приходите.

За да обезпечат и правата на глобените, от Национална агенция за приходите разгласяват идните за запечатване обекти. Така лицето, което ги стопанисва, ще знае, че данъчните ще затворят обекта му. Според Национална агенция за приходите, публикуването на списък с комерсиалните обекти, които ще бъдат запечатани в уеб страницата на приходната организация е тип информиране. До същата хипотеза води и слагането на трайно закрепено известие на комерсиалния обект, предстоящ на запечатване, прецизират от националната организация по приходите.

Мярката " Запечатване на обект " може да бъде наложена до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания.

През 2017 година имаше опити на търговци да избегнат запечатването на обектите си като прехвърлят стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице. При някои случаи това включва и преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители.

С последните промени в Закона за Данък добавена стойност одобриха, че данъчните ще запечатват обекта, без значение кой го стопанисва. Това решение ще понижи опитите за заобикаляне на закона, твърдят от приходната организация.

/ПИК

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР