НАП в Русе препоръчва на своите клиенти да се въздържат

...
НАП в Русе препоръчва на своите клиенти да се въздържат
Коментари Харесай

НАП призова русенци да ползват онлайн услуги, а не да ходят в офисите

НАП в Русе предлага на своите клиенти да се въздържат от персонално посещаване в офиса на организацията и да го употребяват при необходимост. Причината е въведената епидемиологична конюнктура. Приходната организацията предлага няколко отдалечени форми за ефикасна връзка с нейните чиновници и пълноценно потребление на електронните услуги, осведомят от Национална агенция за приходите в Русе.

От там оповестяват, че в първия ден на данъчната акция - 11 януари, в офиса са получени пет електронни заявления и още три на книжен притежател.

" Гражданите, които разполагат с ПИК или с електронен автограф, могат да употребяват всички предоставяни от Национална агенция за приходите електронни услуги. Потребителите, които нямат публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация, като и на имейл.

При нужда от разяснения и запитвания клиентите могат да употребяват и телефоните за контакти с русенския офис, оповестени в уеб страницата на организацията.

От Национална агенция за приходите в Русе осведомят, че при необходимост от посещаване в офиса наложително следва да се съблюдават условията на пропускателния режим за физическа отдалеченост, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето. В офиса на организацията се прави и наложителна ежедневна стерилизация на пространствата, поради която работният развой се прекъсва три пъти дневно за по 15 минути.

От Национална агенция за приходите в Русе напомнят, че срокът за прилагане на пет % отстъпка за ранно обявление и заплащане през 2021 година е 31 март, а крайният период за оповестяване на приходите е 5 май. В началото на март в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще са налични и авансово попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица. Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф, ще могат да се възползват от авансово въведената в декларациите им информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, дотации, изплатени на аграрни производители, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР