НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия. Инспектори са

...
НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия. Инспектори са
Коментари Харесай

Култова проверка на данъчните в Пловдив, удариха “Конче“ и “Самолетче“

НАП удари увеселителна зона за деца в Тракия. Инспектори са създали инспекция по отношение на активността на няколко автомата за самообслужване, намиращи се на ул. „ Антон Мумджиев “ /пред бл. 229/.
Прочетете още
Детска клатушка „ конче “, клатушка „ аероплан “, кран машина за играчки и други уреди са влезнали в листата на приходната организация за обекти, подлежащи на запечатване. Като техен притежател е посочено физическо лице Радина Димитрова. Въпросните уреди се задействат с монети от 1 или 2 лв., като евентуалната причина за глобата е погрешно отчитане на приходите от активността им, заради което е установено нарушаване на Закона за Данък добавена стойност.



Най-честата причина Национална агенция за приходите да приложи административната мярка „ Запечатване “ са нередности като неиздаване на касов бон, нередовност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Същата глоба е приложена и по отношение на една от сергиите за плодове на Събота пазара. Въпросната е записана на „ Мария Шипкова “ Едноличен търговец, упражнява активност в региона на произвеждане, продажба и търговия със селскостопанска и животинска продукция, както и хранителни артикули.



На запечатване предстои и фризьорски салон на ул. „ Хан Телериг “ 3 в Арман Махала, който е благосъстоятелност на Пенка Хълбукова.

Съдбата на обектите, основали причина за използване на насилствена административна мярка „ Запечатване “, към момента не е решена. Собствениците им имат право да апелират мярката, наложена им от инспекторите, в период от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца възнаграждение на имуществена глоба. При наново нарушаване обаче не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР