НАП трябва да събере общо 9,9 млрд. лева. 160 млн.

...
НАП трябва да събере общо 9,9 млрд. лева. 160 млн.
Коментари Харесай

Асен Василев: НАП трябва да събере 9,9 млрд. лв. от длъжници

НАП би трябвало да събере общо 9,9 милиарда лв.. 160 млн. лв. е най-големият дебитор. Първите 100 в листата с длъжниците към фиска дължат над 2 милиарда лв.. Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев.

Част от задълженията са на работещи предприятия и те би трябвало да бъдат събрани, добави министърът и уточни, че ще бъде оповестен лист на длъжниците към фиска.

Василев сподели, че има редовно несъбиране на данъчни приходи и отстранен данъчен надзор. Така са насъбрани големи дефицити в системата – " било посредством измами, било посредством отбягване на заплащане ".

" Ако страната не си събере постъпленията няма по какъв начин да има пари за пенсии, опазване на здравето и обучение ", акцентира служебният финансов министър.

Василев заяви, че ще се работи за предприватизационен Данък добавена стойност на компаниите и още при регистрацията на компанията тя ще бъде профилирана и следена. Така няма да може да се основават компании за източване на Данък добавена стойност. Започва и план по електронно фактуриране.

Василев заяви и че всички чиновници на организация " Митници " ще минават през инспекция, която ще съпоставя техните приходи с тяхното имотно положение и влогове.

" За задачата те ще подписват декларация, с която се отхвърлят от банкова загадка в български и непознати банкови институции и разрешават на Национална агенция за приходите да достъпва информация от имотни и търговски регистри за съществуването на техни компании ", сподели Василев.

Следващата седмица ще бъдат оповестени икономическите ограничения за бизнеса.

Василев даде обещание " напълно ново начало за това по какъв начин приходните организации поддържат връзка с българските жители ".





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР