НАП си търси от Миглена Каканашева-Мегз над 800 хил. лв.

...
НАП си търси от Миглена Каканашева-Мегз над 800 хил. лв.
Коментари Харесай

НАП удари Мегз, укривала данъци чрез фиктивни сделки между 46 свои фирми

НАП си търси от Миглена Каканашева-Мегз над 800 хиляди лева укрити налози и лихви върху тях за времето, в което тя към момента се занимаваше с произвеждане и търговия с облекла.

Данъчна проверка на активността й е открила, че Мегз разполага с 46 компании на свое име и е въртяла фиктивни покупко-продажби сред тях, с цел да не заплаща дължимите данъци. Ревизионният отчет на данъчните е с дата 9 юни 2020 година и в него се установи, че главната компания на Каканашева - „ Мегз 1 “ ООД, дължи Данък добавена стойност и корпоративен налог за 667 123,86 лева и лихви от 134 857,49 лева за разнообразни интервали от 2017-а до 2019 г. 

Констатациите на данъчните са обжалвани от Мегз, която се води шеф на всички компании, само че със свое решение Административният съд в Пловив удостоверява ревизионния акт. Каканашева е продавала стоката си  в магазини, онлайн и посредством куриерски компании, като приходите постъпвали в сдружението „ Мегз 1 “. След това започвало прекачване на пари към другите компании, също наименовани „ Мегз “, само че с разнообразни номера, съобщи " 24 часа ".

Счетоводна документи не е водена и не е ясно по какви контракти и за каква активност Мегз е плащала от една на друга своя компания.

„ Счетоводно официално са прехвърляни парични средства от „ Мегз 1 “ ООД към сдруженията от групата, като е разполагаем един мним паричен поток без формирани счетоводни документи. Обоснован е изводът, че ревизираното сдружение осчетоводява придвижване на парични средства по разчетни сметки по симулативни договорености за отклоняване от данъчното облагане “, е записано в претекстовете към правосъдното решение.

То предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР