НАП обяви на публичен търг три недвижими имота, част от

...
НАП обяви на публичен търг три недвижими имота, част от
Коментари Харесай

НАП разпродава на части стадиона-красавец "Лазур" в Бургас

НАП разгласи на обществен търг три недвижими парцела, част от тогавашния стадион „ Лазур “ в Бургас. Те са значими елементи от целия състезателен комплекс, а всички спортни хора от града и страната са тъмно уверени, че приходната организация няма да спре дотук, тъй като към нея има големи суми непогасени отговорности.

Поглед към случая на Веселин Максимов от Дарик Бургас :

Като във всеки по-спорен проблем по нашите георгафски ширини, и в този има прекомерно доста история. Тя стартира със славния тим на „ Нефтохимик “ от средата на 90-те, който на фенски език „ газеше и мачкаше наред “, продължава с внезапно възродения „ Черноморец “, който заигра на стадиона в „ Лазур “, до момента в който неговият роден дом в квартал „ Акациите “ от ден на ден се превръщаше в непристъпна гора, в жанр „ Чернобил “ след повредата и завършва със загробването на бургаския футбол, който допреди немного време се перчеше с два тима в „ А “ група. Но за всичко това сте слушали напоително и в елементи от спортните излъчвания на Дарик.



Да, правилно е. Обявените от Национална агенция за приходите парцели са Ротондата, където се намираше фензинът на тогавашния „ Черноморец “, пространствата на ДЮШ и естрада със съблекални и бани. Общата начална тръжна цена за трите парцела е 956 937 лв.. Феновете обсипаха с гневни мнения публичното пространство, като първичните талази на лютата ненавист се изляха против Анелия Златкова, придобила акциите на „ Нефтохимик “, както гласоподава общинския съвет, с цел да се откачи от отговорностите общината да дава н брой пари на тим, който генерира единствено загуби. Без въобще да сме юристи на дамата, би трябвало да подчертаем, че посоката на гняв не е към нея. А към... Националната организация по приходите, да. Защото тя си търси едни постоянни пари от „ Спортс пропърти “, компанията, която менажира стадион „ Лазур “, станал наскоро „ Ефбет Арина “.

Безпаричният „ Нефтохимик “, който крета някак си, не може да даде на„ Спортс пропърти “, каквото му дължи със задна дата, само че Национална агенция за приходите пита упорито „ къде са парите “ и след няколко разсрочвания, афишира тези три парцела за продажба. Части от стадиона. От неговата целокупност. И от това, което наскоро сътрудниците от спортните редакции назоваха „ стадиона красавец “. Това е суровата истина. Ако тръгнем в тази мисловна повърхност, ще си зададем и напълно разумния въпрос: Ами, когато продадат терена? Това няма по какъв начин да стане, настояват осведомени, тъй като и Община Бургас взе участие в цялата завера с апортни вноски и ще си търси своето, пък и..... и тук към този момент батакът стига до шията. Защото никой няма ясна концепция за бъдещето на стадион „ Лазур “. Простете, сегашната „ Ефбет Арена “. И никой няма предтсава по какъв начин ще наподобява тя, като се разпродаде и разпарчетоса, а остане игрището /ако въобще остане/. Всъщност... от дълго време се приказва, че има концепция мястото да се трансформира в дребен подреден затворен жилищен ВИП комплекс. Но това са единствено изказвания. И никой нищо не може да потвърди.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР