НАП не е установила несъответствия между доходите и разходите на

...
НАП не е установила несъответствия между доходите и разходите на
Коментари Харесай

НАП не е установила несъответствия между доходите и разходите на Бойко Рашков

НАП не е открила несъответствия сред приходите и разноските на Бойко Рашков. Пред " Тоест " министър Рашков за първи път заяви за завършилата инспекция на Национална агенция за приходите на неговите приходи и имущество.

По отношение на инспекцията по отношение на мен нямам никакви терзания. Вчера ми беше връчен констативен акт от Националната организация по приходите - споделям това за първи път пред Вашата медия - и след осъществената служебна инспекция на моето имущество и това на фамилията ми, както и на приходите, които съм получил, не е открито, наблягам дебело, не е открито никакво противоречие сред моите приходи и моето имущество. Струва ми се, че това би трябвало да се каже високо, с цел да се парират всички обиди, клюки и нападки против мен и фамилията ми, декларира Рашков. Той разяснява и прокурорската инспекция по този мотив по този начин: " На първо място, желая да кажа, че ни минимум не се удивлявам от това, че прокуратурата като придатък на някогашната власт прави сходни слугински дейности ".

Рашков декларира още, че в служебното държавно управление 30% от министрите са хабилитирани лица със съответна научна степен, включително и той. " Пожелавам на идващото държавно управление - каквото и да е то, постоянно или служебно - да има сходен състав. Защото единствено с високообразовани хора могат да се извършат измененията, в името на които бе основана и новата партия на нашите някогашни сътрудници Кирил Петков и Асен Василев ", декларира Бойко Рашков.

" През тези 5-6 месеца като вицепремиер и вътрешен министър аз не съм се чувствал по никакъв метод подвластен от президента Радев, споделям го с чиста съвест. Той нито един път не е упражнил каквото и да е въздействие върху мен при вземането на съответни решения. Затова не одобрявам отзиви за каквато и да е форма на взаимозависимост, тъй като президентът доста добре балансира в комплицираната конюнктура, в която бе насила да работи служебното държавно управление, и няма образец, който да ми дава съображение да се съглася, че министрите сме работили под директното командване на президента - преднамерено употребявам този израз, с който се спекулираше ", декларира още Рашков.

Според него има боязън и за това, че в даден миг ще се потърси отговорност - със или без Гешев, или макар Гешев - в един по-кратък или по-дълъг интервал. Той увери, че Министерство на вътрешните работи приготвя материали до ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. " За страдание, нашата прокуратура не е показала никакъв интерес да ги придвижва. Става дума за случаи, в които са ангажирани някогашните ръководещи, т.е. прокуратурата играе роля на задържаща институция на тези материали и те не могат да влязат в правосъдната зала. Или пък в случай че се подхващат някакви дейности, те са толкоз мудни, че инспекциите и следствията ще приключат след години, когато ще е изтекла и тяхната отминалост. Възможността, която се дава на Министерство на вътрешните работи, да кореспондира непосредствено с Европейската прокуратура, е извънредно индикативен знак за оценката, която европейската институция дава на българската прокуратура ", декларира Рашков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР