НАП напомни, че остават шест дни до крайния срок, в

...
НАП напомни, че остават шест дни до крайния срок, в
Коментари Харесай

Още 6 дни касовите бележки може да са без QR код

НАП подсети, че остават шест дни до крайния период, в който всички компании без регистрация по Данък добавена стойност и без програмен продукт за ръководство на продажбите би трябвало да сменят касовите си апарати с нови.  
След 30 юни тези компании би трябвало да издават касови бележки с QR код и всяка продажба да се регистрира в границите на 5 минути на сървъра на приходната организация.

Над 210 хиляди касови апарата към този момент работят съгласно новите условия. За компаниите, регистрирани по Данък добавена стойност, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, срокът за подмяната му, както и инсталирането на нови касови апарати, бе отсрочен до 30 септември.

Целта на QR кода е всеки покупател, благодарение на мобилното си устройство, да ревизира дали касовата му записка е регистрирана в Национална агенция за приходите. Така потребителите също може да осъществят надзор върху отчитането на приходите на компаниите. Мобилното приложение на Национална агенция за приходите може да се изтегли гратис през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play - за Android устройства.

Наближава крайният период и за регистрацията на онлайн търговците. До 29 юни те би трябвало да разгласят своите електронни магазини в Национална агенция за приходите в специфичен указател. В него се показва коя компания или физическо лице предлага електронни продажби, физическият им адрес и телефон за връзка. До момента заявените електронни магазини са над 12 хиляди. Само физически лица, които случайно продават персонални вещи в уеб сайтове, са освободени от регистрация като е-търговци. Подаването на данните става по електронен път посредством портала за е-услуги на Национална агенция за приходите, като е нужен електронен автограф.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР