НАП и БАБХ проверяват причините за високите цени на млечните

...
НАП и БАБХ проверяват причините за високите цени на млечните
Коментари Харесай

НАП и БАБХ ще нищят високите цени на млечните продукти

НАП и БАБХ ревизират аргументите за високите цени на млечните артикули, заяви министърът на земеделието Кирил Вътев. Проверката е предоставена взаимно с Министерство на финансите.
Той изясни, че инспекцията ще обхване цялата верига като се стартира от цената на продукта на рафта през производителите, преработвателите, животновъдите и даже производителите на фураж. По този метод ще се откри кой е отговорен за високите цени на прясното и киселото мляко, кашкавала, маслото и сиренето.
" Още е мъчно да се схване новия метод, че работим дружно като една верига, с цел да има повече артикули. Има доста недоволства от страна на животновъдите и преработвателите, това е обикновено, само че се надяваме с времето и идващите срещи от ден на ден хора да схванат, че сме едно неразривно цяло ", съобщи министърът.
“Точката за идващото съвещание ще бъде разбор на хранителната верига по противоположната проследимост от рафта към полето - къде и по какъв начин се разпределя добавената стойност. Тече взаимна инспекция сред БАБХ и Национална агенция за приходите. БАБХ познава доста добре противоположната проследимост, а Национална агенция за приходите - фактурите и разликите в тях ”, добави Вътев, представен от " Труд ".
“Нито потребителят е удовлетворен, нито преработвателят е удовлетворен, нито производителят е удовлетворен от тази цена. На идващото съвещание на Консултативния съвет по млякото към Министерство на земеделието и храните ще дадем отговор какво в действителност става по веригата ”, заяви министърът.
“Нямаме право да проверяваме картел, само че ножем да създадем безусловно достоверна инспекция за разпределянето на добавената стойност по цялата хранителна верига от рафта в магазина до полето ”, сподели Вътев.
Обект на инспекциите ще бъдат и продуктите, импорт от чужбина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР