НАП глоби с колосална сума пловдивска фирма, укривала данъци от

...
НАП глоби с колосална сума пловдивска фирма, укривала данъци от
Коментари Харесай

НАП си търси 340 000 лв от пловдивска рекламна агенция с клиенти в офшорни зони

НАП санкции с колосална сума пловдивска компания, укривала налози от подозрително предоставени рекламни услуги. Дружеството „ Адтеги “ ЕООД е станало обект на проверка от данъчните, която посочила липса на правилно отчитане на доходи по контракти с задгранични клиенти.
Прочетете още
За компанията е известно, че осъществявала консултантски и рекламни услуги в интернет пространството. Компанията е учредена на през октомври 2019 година, като в началото е записана като " 2 Резидънс " и е била регистрирана на 23-годишния тогава Вадим Беленкий. През юни 2020 година сменя името си на " Адтеги ". Седалището ѝ е на ул. „ Райко Даскалов “ 68 в Пловдив. По данни в Търговския указател оборотът на компанията за 2020г. е 1 323 000 лева, като прави чудноват свръхскок със 700% за 2021 година с оборот в размер на 10 662 000 лева. Регистрирана е по Закона за Данък добавена стойност, само че няма фискално устройство, вързано към приходната организация.

Справка сочи, че сега шефът на сдружението - Борис Георгиев Неделчев, е обвързван с още 50 компании и на множеството е едноличен притежател на капитала. Основно те са със седалище в Пловдив, някои в района. По информация на медията ни лицето живее в Русе и най-вероятно е " бушон ", на който се трансферират компании с огромни отговорности. Адресът на 65-годишния мъж по персонална катра обаче, издадена през 2020г., е в Пловдив. 



През 2021г. Националната организация на приходите стартирала проверка на печалившата компания, от която проличало, че евентуално се укриват данъчни отговорности, които би трябвало да регистрира пред страната. В хода на инспекцията било открито, че общата стойност на заявените от „ Адтеги “ доставки на услуги в рамиките на няколко месеца възлизат на сумата от 853 215 лева, а като техни получатели са посочени 22 контрагенти от Кипър, Люксембург, Чехия, Германия, Естония, Хърватия, Унгария, Латвия, Нидерландия и Румъния.

Дружеството е заявило също и осъществяване на доставки за 546 116,42 лева Въпросните още веднъж включват рекламна активност, а техни получатели са 21 лица от Сейшелските острови, Сейнт Винсент и Гренадири, Кюрасао, Сингапур, Хонконг, Съединени американски щати, ОАЕ, Израел, Андора, Канада и Англия.

НАП-Пловдив изискал от шефа на сдружението документи, касаещи предоставените от него услуги. В документите, която той отчел пред организацията обаче, не се съдържали съответни данни и не ставало ясно какъв тъкмо е предметът или типът на фактурираната от „ Адтеги “ ЕООД рекламна активност.

По създание Неделчев не дал каквото и да е задание за твърдените във фактурите услуги, като по този метод не съумял да потвърди имало ли е в реалност връзки с задграничните си клиенти. По тази причина на сдружението бил публикуван инспекционен акт, с който се откриват обвързване за довнасяне. Те се отнасят за интервала от 1 януари 2021 година до 31 март 2021 година на стойност 279 866 лева, ведно с начислени лихви в размер на 56 300 лева

„ Адтеги “ атакувал пред съда акта, като изискал неговата анулация, претендирайки неговата незаконност. Магистратите решили, че жалбата се явява неоснователна и по тази причина постановили нейната анулация. Освен това на Борис Неделчев са присъдени правосъдните разходи, възлизащи на над 18 000лв.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР