НАП е разпоредила проверка на Лукойл Нефтохим Бургас след сигнала

...
НАП е разпоредила проверка на Лукойл Нефтохим Бургас след сигнала
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: НАП потвърди за проверка на Лукойл Нефтохим Бургас след сигнала на БОЕЦ

НАП е разпоредила инспекция на " Лукойл Нефтохим Бургас " след сигнала на БОЕЦ, оповестиха от гражданкото съдружие.

за опасност за националната сигурност и данъчни и финасови закононарушения, осъществени от управлението на " Лукойл " и политически лица. Щетите за хазната са в размер на милиарди. Изискваме незабавни дейности и резултати от институциите. В отговор от Централно управление на Национална агенция за приходите ни уведомяват, че сигнала ни е изпратен по подготвеност до Търговско дружество „ Големи данъкоплатци и осигурители” за „ предприемане на съответните контролни действия”, пишат от сдружението.

От БОЕЦ зададоха и съответни въпроси към рафинерията:

Част от въпросите са следните:
Кой е действителният притежател на „ Лукойл “;Защо сме тотално подвластни от съветски нефт;Кои са " путинските марионетки ", които постановяваха тази взаимозависимост през годините;Защо и по какъв начин по този начин за последните 15 години „ Лукойл “ не са платили НИТО ЛЕВ налог облага при многомилиардни обороти и монополно състояние на пазара;Как по този начин някогашният шеф на „ Лукойл “ Александър Чаушев (съдружник на Валентин Златев, също шеф на „ Лукойл “) се оказа притежател на Къщата в Барселона на любовницата на Бойко Борисов и това ли е схемата страната да си затваря през годините очите за неплащане на милиарди налози от „ Лукойл “;Може ли рафинерия да работи с различен петрол с изключение на съветски и за какво не го прави;Колко е комерсиалната надценка на „ Лукойл “;Има ли картел и монопол в бранша на горивата под диктовката на „ Лукойл “?
От БОЕЦ упорстват, че към този миг не са получили отговор на отправените запитвания.

" Сега чакаме дейности и резултати от институциите. Това, че е формирана инспекция е добре. И в това време не значи нищо. Припомняме, че в Национална агенция за приходите не престават инспекциите по сигналите на БОЕЦ против Пеевски и лицата свързани с Къщата в Барселона. За в този момент – резултати няма. А тъкмо това ни би трябвало – резултати! Припомняме, че са в ход и други десетки инспекции по сигнали на БОЕЦ до разнообразни институции – Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Висш съдебен съвет, ИВСС, Парламент, прокуратура, разнообразни министерства. Сигнали за закононарушения осъществени от Борисов, Гешев, Пеевски, Цацаров, за градежа на " Турски поток " и тн. Отново без резултати. Очакваме отговора и дейностите и на ДАНС, и на премиера Кирил Петков във връзка с " Лукойл ", безапелационни са от гражданското съдружие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР