Наоми Осака все още не се оттегля от тениса, но

...
Наоми Осака все още не се оттегля от тениса, но
Коментари Харесай

Биографът на Осака: Не е ясно кога ще я видим отново на корта


Наоми Осака към момента не се отдръпва от тениса, само че може и да не я забележим скоро на корта. това е мнението на журналиста Бен Ротенбърг, който е създател на биографията на японката. Книгата ще излезе на пазара по-късно през годината, а американецът е един от тези, които са покрай някогашната №1 в света.

В последните две години участията на Осака са епизодични като  през 2021-а тя взе участие в 8 шампионата, а през 2022-а в 11. Във въпросните две години доближи до единствено един край.

Големите въпроси във връзка с кариерата ѝ пристигнаха, откакто стана ясно, че тя ще пропусне Australian Open без да даде причина за решението си, откакто в началото бе декларирала, че точно в Мелбърн ще се завърне на корта.

Според Ротенбърг японката няма да употребява думата „ отдръпване “, само че по всяка възможност приказваме за по-дълъг интервал на отмора.

„ Мисля, че тя не би желала да бъде съответна, тъй като не желае да слага етикет върху решението си. Не мисля, че би употребила думата „ отдръпване “, тъй като в случай че желае да напусне спорта за известно време мисля, че не би желала да го каже гласно. А продължителността може да бъде всякаква. Тя знае, че това би провокирало доста неспокойствие “, разяснява Ротенбърг пред AFP.

Осака бе една от водещите тенисистки в интервала сред четирите ѝ трофеи от Шлема, почнал с US Open 2018 и траял с Australian Open 2019, US Open 2020 и Australian Open 2021.

В последните години японката не крие обстоятелството, че има проблеми със стрес и меланхолия и не се усеща добре под светлините на прожекторите. Ротенбърг счита, че тя желае да бъде тенисистка „ за къси интервали “. „ Математиката при нея не излиза сега. Тя знае какъв брой доста работа се изисква и какъв брой ангажиращо е да бъдеш деен тенисист със стандартите, които тя има. Вече е спечелила доста, няма да държи да бъде още веднъж в топ 20. Това, че натиска паузата демонстрира, че управлява обстановката. “

Ротенбърг признава, че завръщането на върха би било доста сложна задача за Окса.а „ Колкото повече време е отвън игра, толкоз по-трудно ще става. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР