Наоми Осака (световна номер 195) не е сред любимките на

...
Наоми Осака (световна номер 195) не е сред любимките на
Коментари Харесай

Кошмар за бившата №1: Осака спечели само 6 гейма в първия си мач на клей от 2 години насам

Наоми Осака (световна номер 195) не е измежду любимките на френската аудитория, откакто през 2021-ва отхвърли да дава конференции на Ролан Гарос, изтъквайки претекста, че са нездравословни за психологичното здраве. Тогава уредниците я заплашиха със съществени наказания, измежду които беше и вероятно премахване от шампионата, а тогавашната международна номер две се отдръпна непринудено от състезанито.

Истината е, че като че ли тъкмо този шампионат маркира началото на пропадането за Осака в международната класация и тя просто не е същата тенисистка от този момент насам. Японката си остана с тези четири трофеи от Шлема и играеше на все по-малко шампионати, а при започване на предходната година разгласи, че е бременна и отсъстваше от WTA Тура до началото на 2024-та.

Завръщането на някогашната номер едно пък е доста надалеч от блестящо и тя има единствено един доближат 1/4-финал за целия сезон. Днес азиатката трябваше да изиграе първия си мач от две години насам на омразния си клей и нещата не протекоха по никакъв начин добре за нея, тъй като беше съкрушена от Мартина Тревизан - 4:6 2:6 за 1 час и 33 минути. Бившата 1/2-финалистка на Ролан Гарос изцяло надигра именитата си съперничка, с цел да се класира за втория кръг на WTA 250 шампионата в Руан, където я чака мач с третата сложена Анхелина Калинина.

Двубоят не стартира по никакъв начин неприятно за Осака, която имаше съществено преимущество на сервис и атакуваше плитките начални удари на своята противника. 4-кратната " мейджър " шампионка водеше до 4:3 в откриващия сет и имаше цели пет шанса да поведе с пробив в хода на частта, единствено че Тревизан показваше чудеса от смелост в отбранителен проект и се поздрави с триумфа в сета, печелейки три поредни гейма.

Сервисът на японката изцяло изчезна от корта във втората част, като тя пласираше единствено 43 % от първите си подавания в полето, а това позволяваше на международната номер 78 да влиза по-често в дълги разигравания, където непроменяемо извличаше неточности от ракетата на своята съперничка и се поздрави с крайния успех, реализирайки нови два пробива.

L’aventure s’arrête dès le premier tour pour Naomi Osaka à Rouen
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР