Наоми Осака спечели първия си мач след завръщането си, като

...
Наоми Осака спечели първия си мач след завръщането си, като
Коментари Харесай

Ето защо съперничката на Осака не и стисна ръката

Наоми Осака завоюва първия си мач след завръщането си, като победи над Тамара Корпач от Германия с резултат 6-3, 7-6 в границите на съвсем два часа и си обезпечи място във втория кръг на шампионата в Бризбейн. Японската звезда изстреля четири аса и завоюва 73% от точките при първата подаване. Тя също по този начин направи четири пъти пробив на подаването на съперничката си.

Това беше отличен метод да стартира новата си година, макар нервния завършек на мача, в който Осака не съумя да затвори срещата при резултат 5-3 във втория сет и се нуждаеше от три мачбола в трагичния тайбрейк, с цел да го завоюва с 11-9.

След мача нещо извънредно се случи, до момента в който Осака вървеше към мрежата, с цел да се поздрави с Корпач. Осака учтиво се поклони и се приготвяше за здрависване. Германката незабавно се опита да изясни на Осака, че се усеща зле и не желае да й съобщи заболяването.

Вместо това, двете тенисистки почукват рекетите си и се усмихват една на друга. Във видеото Осака наподобява, че изпраща най-хубавите си пожелания към германката, която кима с утвърждение. Корпач по-късно продължи да ударя с юмрука с реферието, преди да се отдръпна.

Сега Осака ще обърне внимание на своя мач от втория кръг против Каролина Плишкова, трикратна шампионка в Бризбейн, която победи Японската тенисистка по време на последната им среща на този шампионат през 2020 година, когато стигна до купата.

Четирита Големи Шлема призна, че някои от нейните решения не бяха най-хубавите, само че беше удовлетворена от представянето си против съперничка, която играеше без нищо за губене.

„ Честно казано, избирам каквото играх. Мисля, че може би някои от моите решения не бяха най-хубавите. Но мисля, че е по-добре да имаш по-трудни мачове, тъй като това ще ме приготви за идното. “

„ Зная, че всички съперници, с които играя, не са лесни, тъй че би било, не желая да кажа бясно, само че доста изключително за мен да мисля, че първият ми мач ще бъде 6-1, 6-1. “

Putting up a W
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР