Наоми Осака реши да пропусне целия сезон на трева през

...
Наоми Осака реши да пропусне целия сезон на трева през
Коментари Харесай

Ново разочарование: Осака бе бледа сянка на себе си и напусна Синсинати още на старта

Наоми Осака реши да пропусне целия сезон на трева през тази година и отсъства от корта в продължение на повече от два месеца, преди да сложи начало на сезона си на хард в Северна Америка. Дългата пауза обаче дава отрицателно отражение върху изявите на японката до този миг, защото от четири изиграни мача тя е спечелила единствено един.

След като през предходната седмица някогашната №1 в света трябваше да се откаже още в първия си дуел в Торонто поради контузия в кръста, през днешния ден тя не съумя да прескочи и откриващия кръг на WTA 1000 конкуренцията в Синсинати и напусна надпреварата след двусетово проваляне от международната №44 Джан Шуай - 4:6 5:7 след час и 15 минути игра. В борба за място на осминафиналите китайката ще се изправи против Екатерина Александрова.

Началото бе кошмарно за Осака, чиито удари рядко намираха очертанията на корта и броят на непредизвиканите ѝ грешки нарастваше непрекъснато. Тя позволи пробив още на старта на дуела след двойна неточност на брейкбол, след което не съумя да се възползва от неубедителния сервис на противничката си, с цел да върне ранния брейк, и скоропостижно Шуай откри сметката си в общия резултат.

Осака продължи да се показва под стандартите си и във втория сет, където не се наблюдаваше каквато и да е смяна в играта ѝ. Пропуските не стопираха да валят от нейната ракета, което още веднъж стана причина за ранен пробив и пасив от 1:3. Китайката успяваше да вземе самодейността и диктуваше разиграванията с помощта на чудесно ориентираните си удари, което ѝ оказа помощ да опази безпроблемно преднината си до 5:4.

Сервирайки за крайния триумф обаче, международната №44 не се оправи с напрежението и позволи да бъде пробита след серия от свои неточности. Въпреки това обаче Шуай побърза да си върне преднината в резултата и напълно скоро, подкрепена от ниското равнище на игра на Осака, още веднъж реализира пробив, който този път бе решителен за изхода на мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР