Наоми Осака признава, че в настоящия сезон лошите моменти за

...
Наоми Осака признава, че в настоящия сезон лошите моменти за
Коментари Харесай

Осака: Изживявам труден период, но ми харесва как се развива животът ми


Наоми Осака признава, че в сегашния сезон неприятните моменти за нея са били много повече от положителните, само че все пак е пределно стимулирана да се показа мощно пред родна аудитория на WTA 500 шампионата в Токио. До момента японката е изиграла единствено 22 мача от началото на годината, в които е записала 13 победи. Тя е в серия от четири следващи провали, почнала на осминафинала в Сан Хосе, а отпадането ѝ от US Open означаваше, че ще приключи годината без купа от Големия шлем за пръв път от 2017 година насам.

„ Тази година несъмнено не е най-силната в кариерата ми. Въпреки това обаче научих доста за себе си и сега просто се веселя на това, че съм здрава. В Европа се контузих и ми лиши доста време да се възстановя. Животът е изпълнен с възходи и падения и сега изживявам сложен интервал, само че все пак не се окайвам и съм удовлетворена от метода, по който се развива животът ми “ – разяснява четирикратната шампионка от Големия шлем на конференцията преди шампионата в японската столица.

Осака ще пази купата, която завоюва през 2019 година През последните два сезона шампионатът в Токио не се организира поради пандемията от Covid-19, като някогашната №1 съобщи, че за това време доста неща са се трансформирали както на корта, по този начин и отвън него.

„ Много е необичайно да споделям, че съм настоящата шампионка, защото последният шампионат беше преди три години. Много бих желала още веднъж да печеля купата, само че сега мисля само за идващия мач. Очаквам с неспокойствие да играя в Токио, тъй като на Олимпийските игри нямаше аудитория, само че в този момент ще бъде напълно друго и атмосферата ще е страхотна “ – сподели международната №48.

Тази година Осака ще бъде непоставена в шампионата, което е в ослепителен контрастност с предходното ѝ присъединяване, когато оглавяваше схемата. Японката ще стартира присъединяване си против Дария Савил, а на осминафинала може да се изправи против петата сложена Беатрис Хадад Мая.

„ Откакто завоювах първаа си купа от Големия шлем, във всяка последваща година се случват съществени промени в живота ми. Последните месеци обаче несъмнено бяха интервал на личностен напредък за мен. От позиция на тениса не мисля, че бих могла да поема в неверна посока. Смятам, че съм построила доста солидна основа. Все още обаче има много неща, които би трябвало да науча за себе си. Винаги съм била нападателен състезател и имам намерение да продължа по този метод “.

Макар резултатите ѝ през годината да не са изключително впечатляващи и да не е печелила трофей от Australian Open 2021, Осака продължава да бъде измежду най-печелившите хора в тениса. Това се дължи на множеството ѝ партньорства и бизнес инициативи, в това число и учредената от нея преди няколко месеца мениджърска организация Evolve, която притегли Ник Кирьос като собствен първи клиент.

„ Страхотно е, че тенисът ми даде опция да бъда по-активна и отвън корта и да се занимавам с неща, които постоянно са били моя пристрастеност. Това е нещо, за което съм доста щастлива и признателна и се надявам в бъдеще нещата да продължат да се случват по този метод “ – приключи двукратната шампионка на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР