Наоми Осака потвърди реномето си на една от големите нови

...
Наоми Осака потвърди реномето си на една от големите нови
Коментари Харесай

Осака затвърди позициите си в световния тенис след успех на Australian Open

Наоми Осака удостовери реномето си на една от огромните нови звезди на тениса и завоюва купата от Australian Open за повторно в границите на три години. 23-годишната японка се наложи над американката Дженифър Брейди с 6:4, 6:3 за 79 минути.

Така Осака продължава да има 100% актив при присъединяване си на финали на шампионати от Големия шлем. Тя четири пъти е играла за купа от Шлема и четири пъти победи. Освен на Australian Open през 2019 и 2021 година, тя е шампионка и от US Open през 2018 и 2020 година

Първият сет беше извънредно равносилен. Осака направи пробив в третия гейм, само че Брейди незабавно го върна. Двете печелеха подаванията си до десетия гейм, когато японката реализира нов брейк в подаването на съперничката си.

Наоми Осака стартира мощно втория сет и реализира два следващи пробива, с цел да поведе с 4:0. След това Брейди върна единия пробив и взе подаването си, за понижи изоставането си. След това двете взеха своите сервис-геймове, а японката ликува още след първия си мачбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР