Нанков в деня на подаването на оставката в министерския съветКметове,

...
Нанков в деня на подаването на оставката в министерския съветКметове,
Коментари Харесай

Кметове искали министър Нанков да остане, в ГЕРБ също много са за

Нанков в деня на подаването на оставката в министерския съвет
Кметове, измежду които и доста червени градоначалници през уикенда са комуникирали интензивно между тях, с цел да намерят метод към Бойко Борисов и той да остави строителния министър Николай Нанков в държавното управление.

Валери Симеонов също предизвести по обед, че НФСБ ще гласоподава срещу оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Мовковски и Валентин Радев.

В ГЕРБ се вижда тиха вълна на неодобрение най-много отново поради Нанков, който съгласно тях няма виновност за случая в Своге. Отявлени гербери пишат във фейсбук, че се усещат предадени поради неговата оставка и че не е трябвало Борисов да се поддава на рекета на Българска социалистическа партия. 34-годишният Нанков съумя да показва управнически размах. Той е специалист и по обучение, и по опит - приключил е „ География и геология “ и магистратура по „ Регионално развиване и ръководство “ в Софийския университет. Между 2009 и 2011 година е регионален шеф на област Ловеч. Народен представител е в 42-ото и 43-ото Народно събрание. В интервала 2014 – 2017 година е заместител министър на районното развиване и благоустройството.

Въпреки натиска министър председателят е бил корав, че оставките ще бъдат гласувани. Въпросът в този момент е дали в случай че те бъдат гласувани поотделно Нанков, който се радва на благосклонностите на Българска социалистическа партия и на НФСБ, ще остане.
След по-малко от час Борисов, заместникът му в ГЕРБ и водач на депутатите от най-голямата партия Цветан Цветанов, шефът на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров и вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се затварят на съдружен съвет, на който ще обсъдят идните промени в държавното управление, наложени след нещастието на пътя до Своге.

" Ще упорствам министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков да не се пипа. Той не е виновен за нещастието и е един от отличниците на кабинета. Няма да е заслужено преди да бъде хвърлен на кучетата без виновност, преди края на следствието ", изясни пред " 24 часа " Каракачанов към 20 ч. нощес.

С ангажимента, че и тримата министри са на ГЕРБ, той ще брани до последно Нанков.

Преди минути от най-високите етажи на партията на Борисов потвърдиха пред " 24 часа ", че оставката на районния министър най-вероятно ще бъде върната от министър-председателя и името на Нанков няма да попада в предлагането до Народното събрание за лични промени в държавното управление.

А те сигурно няма да се гласоподават от депутатите тази седмица, споделиха още от ГЕРБ пред " 24 часа ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР