Нана започна нова битка с рака и днес, вече с

...
Нана започна нова битка с рака и днес, вече с
Коментари Харесай

Нана: Може да се живее с рак и човек да се радва на живота

Нана стартира нова борба с рака и през днешния ден, към този момент с отрязана коса, тя описа за това в "Здравей, България ".

„ Ако първия път не бях сигурна дали ще пребивавам и няколко месеца, в този момент към този момент съм наясно, че животът продължава и с диагнозата. Има лекуване и за мен в този момент е доста значимо този път да мина през рака красива. Да направя всичко, с цел да се усещам добре и хората да видят по какъв начин може да се живее с рак и човек да се радва на живота”, показа Нана.

В началото на юли водещата на „ Съдебен спор” заяви в ефир през сълзи, че още веднъж са й разкрили рак на гърдата, откакто се пребори с заболяването преди пет години.

Нана призна, че още веднъж има рак

Нана на Окриляващия поход: Борбата с рака ме научи, че обичам живота

„ Втория път не е по-лесно. Вчера до 22.00 часа бях в болничното заведение, усещах се извънредно зле. За три дни отслабнах три кг и половина”, описа Нана.

"Пуснаха ми генетични проби и се оказа, че имам наследствена обремененост за рак на гърдата и рак на яйчниците. Това към този момент трансформира обстановката и в този момент ще ми създадат шест химиотерапии, след което ще преценяват какво следва”, сподели тя.

Нана е уверена, че ракът не е присъда, а диагноза и, в случай че лекарите са съзнателни и положителни, могат да спасят пациента.

Всяка година 4000 българки заболяват от рак на гърдата

"Аз желая детето ми да знае това и да вижда в майка си един образец за подражателство и да си каже, че може да бъде мощен. Сега желаех да се подстрижа с него, той се боядиса зелен и се забавлява, с цел да има един спомен, че страшните неща могат да бъдат до някаква степен и положителни ", добавя Нана.

„ Това да бъдеш мощен се учи в придвижване, стига да искаш. Смятам, че ракът се бори с разсъдък, с ученолюбивост и жертвоготовност. Приемам нещата от позиция, че това е някакво знание, че ми носи нещо в живота. Отчаянието е доста надълбоко прикрито. Ракът ми ще почине преди мен”, сподели Нана.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР