Намират се паразаконни оправдания за почти легални действия. Кметът е

...
Намират се паразаконни оправдания за почти легални действия. Кметът е
Коментари Харесай

Адв. Екемджиев: Собственикът на съборената къща във Варна може да заведе дело в Страсбург

Намират се паразаконни оправдания за съвсем легални дейности. Кметът е трябвало да се съобрази с разпореждането на съда, само че откакто има сриване на склон наоколо до съборената къща във Варна, той взема решение да работи.
Това съобщи юрист Михаил Екемджиев в предаването „ Евродиков “ по телевизия Евроком във връзка със съборената къща, намираща се на ската до най-новия ремонтиран пътен сектор във Варна.

По думите му притежателят на къщата може да заведе дело в Страсбург против кмета на Варна, както и против страната по ЗОДОВ - Закон за отговорността на страната и общините за вреди. Едно дело би дало отговори дали има връзка сред сриването на ската и къщата, както и дали не са били вероятни други дейности.

Бруталността с която се работи демонстрират, че законът е на последно място. На първо място е гордостта на ГЕРБ с този път във Варна. Ако бе потърсена първо оценка на ската, трябваше една комисия да изготви такава, която евентуално обаче би дала неприятни за кмета и ГЕРБ заключения.

.
Снимка: Събарянето на къщата във Варна.

Срутването на ската би могло да даде съображение на кмета, да твърди, че работи при „ неизбежна нужда “. Но тук следва въпросът дали не са били първо вероятни някакви укрепителни дейности на ската, преди да се предприеме разрушаването на къщата по този жесток метод.

Няма никакви данни да има такива дейности от страна на кмета. Освен това съгласно журналиста Васелина Томова пътят е пуснат без да има приемателна комисия. Няма данни дали са направени всички инспекции и дали е преценена сигурността на ската, преди да бъде пуснат пътя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР