Намиращият се във форма Шарл Льоклер от Ферари оглави редицата

...
Намиращият се във форма Шарл Льоклер от Ферари оглави редицата
Коментари Харесай

Льоклер най-солиден преди квалификацията в Австрия

Намиращият се във форма Шарл Льоклер от Ферари оглави редицата в третата свободна подготовка, откакто остави двата Мерцедеса на Люис Хамилтън и Валтери Ботас зад себе си.

Монегаскът спря часовника на 1:03.987, като международният първенец Хамилтън остана на 0.143 хилядни от съперника, до момента в който Ботас изоставаше с 0.234.

Льоклер беше най-бърз и на втората свободна подготовка, която бе изпълнена с доста произшествия. Себастиан Фетел остана четвърти, само че германецът ще би трябвало да свърши доста работа, с цел да се подреди до своя съотборник във Ферари Льоклер.

„ С това си показване Шарл Льоклер е претендент да вземе втория си полпозишън във Формула 1 преди ГП на Австрия”, показа Дейвид Крофт.

Ферарито на Льоклер беше по-бързо на вършиме, като битката в квалификацията на пистата в Шпилберг ще бъде доста забавна. По всичко проличава, че Ред Бул няма да е в борбата за полпозишън на своята „ доамшна” писта.

Макс Ферстапен имаше компликации в сесиите, откакто се заби в стената на втората подготовка. Неговият съотборник – Пиер Гасли, пък имаше проблеми с настройките на своя мотор Хонда и записва седмото най-хубаво време.

Това разреши на Ландо Норис да приключи с шесто време, като новобранецът бе по-бавен със секунда от водача Льоклер. Карлос Сайнс, който ще претърпи наказване през уикенда, финишира осми, като МакЛарън се любува на втори следващ мощен уикенд.

Антонио Джовинаци и Данил Квият оформиха Топ 10. Проблемите на Рено на трасето в Австрия продължиха, като Нико Хюлкенберг приключи 12-и, а Даниел Рикиардо се свлече до 17-ата позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР