Намиращият се в затвора бивш президент на Грузия реши да

...
Намиращият се в затвора бивш президент на Грузия реши да
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили прекратява гладната стачка

Намиращият се в пандиза някогашен президент на Грузия реши да приключи гладната стачка, която стартира преди повече от пет седмици. Това заяви юристът му, представен от РИА Новости и Ройтерс.

Саакашвили беше задържан на 1 октомври, откакто се върна в Грузия, с цел да активизира опозицията в навечерието на локалните избори. Той дефинира завръщането си като задача за спасяването на Грузия. През 2018 година той беше наказан задочно на шест години затвор за корист с власт по време на ръководството му като президент от 2004 година до 2013 година Саакашвили отхвърля обвиняванията като политически стимулирани.
 Бившият грузински президент се оплака от побой в пандиза Бившият грузински президент се оплака от побой в пандиза
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили заяви, че е бил обичай, откакто е бил отведен от пандиза в град Рустави в затворническа б...

" Моята гладна стачка към този момент се трансформира в оръжие на руснаците и настоящото държавно управление против мен. Реших да се вслушам в апелите и да приключа гладната стачка ", се споделя в писмо на някогашния президент, изчетено пред публицистите от юриста му Ника Гварамия след среща сред двамата, съобщи ТАСС. Саакашвили слага като изискване за преустановяване на стачката възобновяване му да премине в някоя от частните клиники в Грузия. Той желае от управляващите също да свикат лекарски консилиум, който да уточни в кое здравно заведение ще бъде най-добре за него да премине курса на рехабилитация след гладната стачка. Експрезидентът прикани депутатката от опозиционната партия " Дроа " Елена Хощария също да приключи гладната стачка, която тя разгласи на 3 ноември с искане Саакашвили да бъде настанен в частна клиника.

Бившият президент разгласи гладна стачка, защото счита себе си за политически пандизчия, напомня. На 8 ноември грузинското министерство на правораздаването го реалокира от пандиза в град Рустави в затворническата болница в покрайнините на Тбилиси заради опасения от утежняване на здравословното му положение. Политикът и юристите му обаче се оповестиха изрично срещу това и упорстват той да бъде настанен в частна клиника.

Също през днешния ден службата по изтърпяване на наказванията към грузинското министерство на правораздаването популяризира видеокадри от хоспитализацията на Саакашвили, на които той оказва опозиция, в това число на чиновниците на правоохранителните органи. Друг негов юрист, Бека Басилая, заяви, че съд в Тбилиси е насрочил за 15 ноември ново дело против някогашния президент, този път за разхищаване на държавни средства в размер на над 2,7 милиона долара
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР