Намиращият се в Сърбия и мажоритарен собственик на фалиралата КТБ

...
Намиращият се в Сърбия и мажоритарен собственик на фалиралата КТБ
Коментари Харесай

Сърбия няма да екстрадира Цветан Василев

Намиращият се в Сърбия и мажоритарен притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев няма да бъде екстрадиран в България, постанови Апелативният съд в Белград, съобщи БГНЕС.

По този метод Съдът удостовери решението на Висшия съд, който преди този момент реши, че не са изпълнени законовите изискванията за предаването на Цветан Василев на България. С това си решение Апелативния съд на процедура дефинитивно отхвърля настояването на управляващите в София за изгонването на Василев от Сърбия . Междувременно на 26-ти юли предходната година Василев е получил и политическо леговище в Сърбия . Искането за приемане на леговище е било подадено на 14-ти май 2018 година в сръбското Министерство на вътрешните работи.
 Евросъдът позволи на КПКОНПИ да конфискува имуществото на Цветан Василев
Евросъдът позволи на КПКОНПИ да конфискува имуществото на Цветан Василев

Запитването беше отправено от Софийския градски съд

След като България издаде интернационална заповед за арест на Цветан Василев той се съобщи на управляващите в Сърбия през септември 2014 година

Според Апелативния съд в Белград " има основателни аргументи да се счита, че насилственото предаване на Василев би основало обстановка, в която той би могъл да бъде изложен на мъчения, нечовешко и унизително отношение и в съответния случай са изпълнени изискванията за приемане на леговище, тъй като той може да бъде екстрадиран в родината му заради политическите си убеждения ".

БГНЕС напомня, че изгонването на Цветан Василев бе поискано от българската прокуратура по отношение на делото, обвързвано с оповестяването в неплатежоспособност на КТБ.

Василев, като някогашен мажоритарен акционер на банката, бе упрекнат в присъединяване в 144 случая на заграбване и можеше да получи ефикасна присъда от 10 до 20 години затвор. Десет дни преди издаването на заповедта за арест на 28 юли 2014 година Цветан Василев избяга от България в Сърбия.
 Русия пази Цветан Василев в Сърбия, уверен Гешев
Русия пази Цветан Василев в Сърбия, уверен Гешев

Главният прокурор е подготвен да проверява и Делян Пеевски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР