Намиращият се в Дубай бивш хазартен бос и колекционер Васил

...
Намиращият се в Дубай бивш хазартен бос и колекционер Васил
Коментари Харесай

Васил Божков: Прокуратурата е продала моя антика на 2400 години

Намиращият се в Дубай някогашен хазартен необут и колекционер Васил Божков организира онлайн брифинг пред медиите, който се състоя в постройката на " Нове холдинг " на столичната улица Московска.

Божков изрази убеденост, че партията му " Българско лято " ще влезе в идващия парламент. Той добави и че ще се върне в България след изборите на 11 юли.

Основна тематика на онлайн конференцията обаче бе друга. По думите на Божков, който бе притежател на една от най-големите сбирки на антични предмети в Европа, прокуратурата е продала една от конфискуваните при започване на предходната година антики. Става дума за бронзова хидрия - древен гръцки бронзов съд, наподобяващ амфора, датиращ от преди към 2400 години.

Въпросният предмет бил препоръчан на Божков от европейски търговец, който след това самичък донесъл предмета на българска територия. " Това е скъп предмет ", отсече колекционерът, като отхвърли да назове цената, на която е закупил въпросната бронзова хидрия. Уточни обаче, че я е купил от " черния пазар ".

" Този артефакт ми бе конфискуван и сега дори не знам по какъв начин стои пред вас. Това демонстрира по какъв начин се държат с културното завещание на България ", сподели предприемачът.

Фактическият водач на " Българско лято " е безапелационен, че не се опасява от дейностите на прокуратурата след днешния си брифинг. " Да заповядат, само че да изземат предмета, спазвайки нормите ", сподели иронично Божков.
https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/videos/495990428138309/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР