Намиращият се на 2-о място в схемата на турнира по

...
Намиращият се на 2-о място в схемата на турнира по
Коментари Харесай

Камерън Нори и Бен Шелтън са на 1/4-финал в Нова Зеландия

Намиращият се на 2-о място в схемата на шампионата по тенис за мъже в Оукланд (Нова Зеландия) Камерън Нори продължава да показва добра форма пред иначалото на Аустрелиън Оупън. Днес във втория кръг британецът се наложи за два часа и половина над 19-годишния французин Люка ван Аш с 6:3, 6:7 (6), 6:1 и на четвъртфинал ще срещне Алехандро Табильо (Чили).

Но макар че изоставаше в първия сет, а във втория Нори беше единствено на мач-пойнт от продобиване на тайбрека, младият френски тенисист съумя да измъкне частта и да прати мача в трети сет. И по този начин стартира и последната част – Люка ван Аш направи пробив и поведе. Но по-късно не взе нито гейм и по този начин Нори, който е номер 19 в схемата на Откритото състезание на Австралия, победи с 6:1 и 2-1 сета.

Табильо, който е на 82-о място в ранглистата на АТР, се оправи с Ботик ван де Зандсхулп бързичко за малко над час и в два сета – 7:5, 6:3.

Възходящо върви и сезонът за 21-годишния американец Бен Шелтън. Той също е на четвъртфинал, побеждавайки Фабиан Марожан (Унгария) с 6:3, 6:4.

Стъпвайки на корта за първи път в кариерата си като номер 1 в схемата, Шелтън съумя да обърне хода на мача след ранен пробив в първия сет и след 71 минути преодоля унгарския си противник.

" Много е мъчно да се играе против Фабиан. Имам няколко мача на шампионати от веригата Чаънджър и сигурно салдото ми не е позитивен. Има победа и против Карлос Алкарас, което е задоволително доказателство за качествата му ", удовлетворен беше Шелтън след края на срещата.

Big Ben, Perfect
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР