Намиращите се на 1-о място в ранглистите на българските футболни

...
Намиращите се на 1-о място в ранглистите на българските футболни
Коментари Харесай

Георги Кабаков и Християна Гутева са българските представители на съдийския семинар на УЕФА

Намиращите се на 1-о място в ранглистите на българските футболни съдии- Георги Кабаков при мъжете и Християна Гутева при дамите, са поканени на семинара на УЕФА за напреднали, оповестиха от Съдийската комисия на БФС.

Въпросният семинар ще се организира за първи път от две години присъствено, откакто предходното му издание беше отдалечено. Домакин на семинара е Кипър, а датите са 31-и януари 2022-3 февруари 2022-а година.

В групата са съдии, които са и в Категория Елит, и в Първа категория, където са двамата наши представители. Има обаче и трима съдии от второкласен, които се чака да бъдат промотирани нагоре. Това са Жоао Пинейро (Португалия), Раде Обренович (Словения) и Ник Уолш (Шотландия).

Разликата обаче е възрастта им- всички са млади, преди да навършат 40 години. Общата численост на всички съдии е 81 - мъже и дами, единствено ръководещи. Отделно от това, има и 15 ВАР-арбитри.

Според програмата, съдиите ще имат занимания най-много по фитнес, лекции за разпоредбите на играта, както и насоки на комисията за идните елиминационни етапи на шампионатите на УЕФА.

Номинацията за двамата български рефери дава индикации, че и Кабаков, и Гутева могат да получат назначения в шампионатите на Европейската централата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР