Намираме се все по-близо до финалите на дебютното издание на

...
Намираме се все по-близо до финалите на дебютното издание на
Коментари Харесай

Като на Уимбълдън: Рибакина бе безкомпромисна срещу шампионката от финалите на WTA

Намираме се все по-близо до финалите на дебютното издание на отборната демонстративна конкуренция - World Tennis League, която ни предложи опцията в навечерието на новия тенис сезон да се насладим на едни от най-хубавите състезатели в света при мъжете и дамите. Последният ден от груповата фаза на шампионата беше открит от мач на смесени двойки сред тандемите Ник Кирьос/Бианка Андреску и Доминик Тийм/Анастасия Павлюченкова, като австралийско-канадското дуо се оказа с надалеч по-здрави нерви в основните обстановки и победи след съдбоносен тайбрек до 10 точки, с което изведе отбора си - " Орлите ", напред в общия резултат против " Ястребите " с 11:10.

Непосредствено след тях на корта във втори мач от съревнованието сред двата тима излязоха шампионката от WTA Финалите - Каролин Гарсия, и носителката на трофея от Уимбълдън - Елена Рибакина, като всяка от тях имаше тежката задача да приближи тима си до успеха в конфликта. В последна сметка казахстанката сподели надалеч по-уравновесени дейности във значимите мигове за мача и реализира втори триумф на сингъл на демонстративното съревнование в Дубай след 7:5 6:1, с което обърна статуквото в общия резултат на битката и " Ястребите " поведоха с 23:17 преди заключителния конфликт сред Александър Зверев и Андреас Сепи.

В началните минути от дуела темпото беше много ниско, като никоя от двете елитни тенисистки не се нагърбваше с тежестта на това да поема самодейността в атакуващ проект и геймовете се трупаха в активите им необезпокоявано. Първите съществени компликации на начален удар бяха за международната номер 21, която трябваше да отразява поредни брейкболи, но се възползва по отличен метод от блестящия си през днешния ден сервис, с цел да се оправи с заплахата, което очевидно я окрили и тя завоюва последните 12 точки в сета, записвайки го изцяло закономерно против името си.

Този подтик в играта на шампионката от Уимбълдън надалеч не остана видян от международната номер 4 на старта на втората част, когато тя постоянно опитваше да поставя завършек на разиграванията с печелившо отиграване, но ударите ѝ окончателно не намираха очертанията на полето и пробив задатъкът за Рибакина не закъсня. Казахстанката несъмнено властваше на корта в тези мигове и до края на срещата отпусна едвам един гейм на съперничката си, преди със серия от четири следващи на своята сметка да узакони мощното си показване с крайния триумф в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР