Намираме се в такава ситуация, която не може да бъде

...
Намираме се в такава ситуация, която не може да бъде
Коментари Харесай

Каримански: Ситуацията не може да бъде обхваната от нито един рисков модел в икономиката

" Намираме се в такава обстановка, която не може да бъде обхваната от нито един рисков модел в макроикономиката и в геоикономиката. Понякога ръководството на риска не е лесна работа и би трябвало да имаме опция да знаем по какъв начин от дребния риск да диверсифициране към така наречен политически риск ".

Това сподели пред БНР Любомир Каримански, ръководител на парламентарната комисия по бюджета.

Той не изключи опцията войната да засегне туристическия бранш, " по тази причина въпросът за метода на компенсиране би трябвало да бъде подложен в Европейска комисия ".

Според него това, че централната банка на Русия и някои съветски банки ще бъдат изключени от системата за разплащане SWIFT ще се отрази отрицателно върху европейската стопанска система.

" Може да бъде проблем за фирмите, които чакат пари от Русия. Може да бъде проблем това, че с съветски банкови карти ще е невероятно тегленето от банкомати или заплащането към нашите търговци няма да бъде осъществено. Трябва да си дадем сметка какво и с каква цел ограничаваме. Да не се окаже, че в един миг огромни парични размери ще бъдат блокирани. Най-важното е да дадем знак, несъмнено, няма по-важно от човешкия живот, от отбраната на националния интерес, само че когато се поуспокоят нещата, би трябвало да знаем какви са вредите от войната и финансови, и за цялата стопанска система. Няма по какъв начин да оставим в разкривен стоеж платежната система дълго време ".

В предаването " Неделя 150 " Каримански уточни, че в случай че няма задоволително вложения, няма да има и задоволително недостиг в бюджета.

" Дефицитът не е изработен да е тясно обвързван с увеличение на политика по приходите, каквато няма в бюджета сега. Във военните дейности най-важното нещо е по какъв начин да бъде овладяна рецесията ".

И акцентира, че една от забележките му към бюджета е, че в него няма доста промени.

" Реформи се вършат промени в първата година на ръководство, без значение какво ще костват на политическия рейтинг. Важно е да можем да създадем промените първоначално, належащо е да има качествени промени с програмно бюджетиране, където може да има такова. Надявам се държавното управление да даде пари за просвета, за нововъведения в академичната област. Те елементарно могат да бъдат преориентирани към приложната стопанска система. Не можем да не чакаме на промяна в обществения бранш от позиция на обслужване на бизнеса. Абсорбирането на нововъведения и на нов бизнес е извънредно ниска, ние имаме устойчивост от самото начало ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР