Намираме се в ситуация, която вече сме виждали – нови

...
Намираме се в ситуация, която вече сме виждали – нови
Коментари Харесай

Никола Минчев: Продемократичните сили влизат в обща коалиция за изборите


„ Намираме се в обстановка, която към този момент сме виждали – нови предварителни парламентарни избори. Периодът, в който дълго време не може да се излъчи постоянно държавно управление, е невиждан, най-новата ни история изобщо не познава.

Ставаме очевидци на политическа рецесия, тъй като имаме политически сили, които желаят България да тръгне по-европейски, западен път, а други, които желаят да запазят блока на статуквото “. Това разяснява пред bTV Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

„ Важно е да има постоянен кабинет, само че не с цената на безпринципни взаимни отстъпки и непременно. Блокът към „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ не може да направи взаимни отстъпки с съществени свои правила като битката с корупцията и правосъдната промяна “, съобщи още той.

„ Срещата на водачите е много закъсняла. Тя се организира след връчването на последния вероятен мандат, а по политическите поръчки не обособените сили е ясно, че той няма да бъде осъществен сполучливо “, означи Никола Минчев.

Той посочи, че има единодушие за общо явяване на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и всички други продемократични и прореформатоски сили на последващи както парламентарни, по този начин и локални избори.

„ Целта е блокът, който се оформя, да бъде и предизборна коалиция и да дадем явен сигнал къде са силите, които желаят смяна за развиването на България “, уточни Минчев.

По отношение на оръжията, които сме дали на Украйна, той сподели, че няма несъгласия сред решенията на Народното събрание и решението на държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, а в случай че Борисов е бил министър председател, България е нямало да помогне, тъй като неговите държавни управления в никакъв случай не са имали ясна проевропейска позиция.

За приемането на антикорупционното законодателство той посочи, че срокът за предложение сред първо и второ четене е бил извънредно продължен поради ГЕБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Какво още сподели той – чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР