Намираме се в навечерието на първите две надпревари от сериите

...
Намираме се в навечерието на първите две надпревари от сериите
Коментари Харесай

Време за финали: Стават ясни имената на шампионите в Дубай и Акапулко!

Намираме се в навечерието на първите две съревнования от сериите " Мастърс 1000 " за сезона, провеждащи се в Индиън Уелс и Маями, като в подготовката си за " Слънчевия Дубъл " целият хайлайф на мъжкия тенис се включи на мощните АТР 500 шампионати в Дубай и в Акапулко. Вниманието значително обаче беше ориентирано върху надпреварата в Близкия изток, където международният номер едно Новак Джокович избра да направи своето завръщане в Тура след триумфа си с купата от Откритото състезание на Австралия и въпреки да беше апетитен като най-виден любимец за оценката в емирството, то в хода на вчерашния ден Даниил Медведев нанесе дебютно проваляне на сърбина през 2023-та и го отстрани в полуфиналите.

В другата среща, целяща да дефинира единия финалист, защитаващият първенец Андрей Рубльов реализира първа победа в кариерата си над Александър Зверев, с което беше завършен съветски край. Прогнозите за финала пък несъмнено са ориентирани към успех на Медведев, който се намира в серия от 13 следващи победи и в последните две седмици завоюва трофеите в Ротердам и Доха, само че все пак неговият добър другар и съотечественик Рубльов се намира в сериозен напредък, откакто във втория кръг на шампионата избави пет мачбола против Алехандро Давидович Фокина, преди да го надиграе, а от този момент насам не е изгубил даже сет.

В съперничеството сред двамата московчани откриваме шест досегашни мача на равнище АТР, в които превесът е на страната на някогашния първенец от US Open с 4:2 триумфа, само че пък за сметка на това международният номер 6 се наложи при последните им два дуела. Мачът за купата в Близкия изток е втори в програмата за деня, след съревнованието сред тандемите, като плануваното му начало е не преди 17:00 часа, а дали Рубльов ще отбрани оценката си или Медведев за трети следващ уикенд ще бъде първенец в Тура, занапред следва да разберем.

Програмата в Дубай:

Централен корт (начало 14:30 часа):

1. Лойд Гласпул/Хари Хелиоваара - Максим Креси/Фабрис Мартен

2. Даниил Медведев - Андрей Рубльов

Същевременно на конкуренцията в Акапулко, където в последния вероятен миг Карлос Алкарас и Камерън Нори се отдръпнаха от присъединяване заради натрупалата се отмалялост и за да запазят физическото си положение за идните Мастърс 1000 надпревари, проследихме голям брой завладяващи конфликти, приключили с непредвидени спечелили. Именно в подобен се трансформира днешният полуфинален дуел сред американците Тейлър Фриц и Томи Пол, чиято борба продължи умопомрачителните 3 часа и 25 минути, трансформирайки се в най-дългият мач в историята на шампионата, като в последна сметка международният номер 23 сервира самобитната сензация и се поздрави с успеха. 

Впоследствие в другата полуфинална битка влязоха Холгер Руне и Алекс де Минор ни предложиха също близо тричасов трилър, в който австралиецът остана по-добре физически, като съумя да се наложи над младежа и ще си оспорва купата с Томи Пол. В досегашното съревнование сред Де Минор и американеца откриваме три срещи, всяка от които датира от 2022-ра, като похвалното за международния номер 22 в тази ситуация е, че точно той излиза победител в съревнованията и напълно господства над утрешния си съперник. Финалният дуел в Акапулко на сингъл, в който ще научим името на новия първенец в надпреварата, е с планувано начало не преди 05:00 часа българско време идната заран, а в ранните часове на нощта програмата ще бъде открита със конфликта за оценката при двойките.

Програмата в Акапулко:

Централен корт (начало 02:30 часа):

1. Александър Ерлер/Лукас Мидлер - Натаниел Ламонс/Джаксън Уитроу

2. Томи Пол - Алекс де Минор

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР