Намираме се в края на едва третия ден от старта

...
Намираме се в края на едва третия ден от старта
Коментари Харесай

Бивш номер едно: Надал щеше да спечели със затворени очи, ако не беше контузен

Намираме се в края на едвам третия ден от старта на Откритото състезание на Австралия, само че първата сензационна вест в конкуренцията при мъжете към този момент е реалност. Рафаел Надал, който стартира сезона си с две следващи провали, дойде в Мелбърн, с цел да пази купата си от миналогодишното издание на шампионата, когато във финала направи немислимото и сътвори прословут поврат над Даниил Медведев, наваксвайки пасив от 0:2 сета, с цел да се поздрави с втория си трофей от надпреварата на Зеления континент, само че през днешния ден в дуела си от втория кръг на конкуренцията Матадора нямаше същия триумф и в миг, когато изоставаше със сет и пробив, то той получи травма на бедрото, пред която капитулира дефинитивно в срещата, и отстъпи в три елементи на 65-ия в света Макензи Макдоналд.

Новината за отпадането на носителя на 22 " мейджър " трофея несъмнено се разпространяваше със скоростта на светлината и мнозина изрекоха своето мнение във връзка загубата на испанеца. Един от хората, които се нагърбиха с друго от всеобщото умозаключение, че Рафа към този момент се намира в самия завършек на кариерата си и провалянето в действителност не е толкоз ненадейно, беше някогашният номер едно Евгени Кафелников, който пред медиите в родината си Русия показа следното:

" Мнозина не са сюрпризирани от отпадането на Надал във втория кръг? Лично аз съм сюрпризиран. Мисля, че в случай че всичко беше обикновено и Рафа нямаше проблеми от физическо естество, то той щеше да завоюва срещата безапелационно. Видяхме какво се случи и контузията в региона на бедрото беше неоспорима. Въпреки всички проблеми на Надал в последните месеци, то той е с съсловия над днешния си противник и би го победил със затворени очи, в случай че се намираше в оптимално здравословно състояние  - разяснява някогашният повторен първенец от Големия шлем.

Източник: GoTennis 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР