Намираме се в четвърта вълна в пълния й разгар, след

...
Намираме се в четвърта вълна в пълния й разгар, след
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Намираме се в пълния разгар на четвъртата covid-вълна

Намираме се в четвърта вълна в цялостния й кипеж, след едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато. Сега виждаме, че въпреки и едва, растежът продължава. Това съобщи в ефира на основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" 340-360 заболели на 100 000 души население са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента. Все още здравната система работи съвсем обикновено, в обособени региони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където обстановката към този момент се възстановява, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик ", сподели доцент Кунчев.

Запитан дали би трябвало да се затегнат ограниченията, той отговори, че те винаги могат да се затегнат, когато това е належащо и целесъобразно. " От една страна, това ужасно доста умори и изнерви хората, от друга - доста хора стартират да подценяват заплахата и са по-малко склонни да вършат жертви поради различен ", добави той.

Кунчев коментира и зародилите въпроси към удължаването на периода на имунизациите. Според него флаконите се съхраняват вярно и е потвърдено, че свойствата на медикамента остават непроменени повече от година. " Мога да подсигурявам, че до идването в България и влизането в складовете, съхраняването на имунизациите се съблюдава. За момента, за хора без хронични съпътстващи болести данните са, че не е нужна трета доза ", акцентира той. 

Главният държавен здравен контрольор уточни, че документите за ваксина още не са безсрочни и се очаква решение на Европейска комисия. Според него издаването на подправени документи за имунизация е закононарушение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР