Намираме се на по-малко от 24 часа до началото на

...
Намираме се на по-малко от 24 часа до началото на
Коментари Харесай

София Оупън: Кузманов и Лазаров с благоприятен жребий; Вавринка - Фонини на старта

Намираме се на по-малко от 24 часа до началото на тазгодишния Sofia Open, който има поръчка за един от най-силните до този миг и събира голям брой представители от елита на международния мъжки тенис като завръщащия се назад на родна земя Григор Димитров, първенеца от последните две издания на надпреварата Яник Синер, бронзовия медалист от Токио - Пабло Кареньо-Буста, както и 3-кратния Шлем победител Стан Вавринка. За главната скица с изключение на именития швейцарец, с " уайлдкард " още бяха възнаградени втората ни ракета Димитър Кузманов и мощно представящият се в последните месеци Александър Лазаров, като друго значима специфичност за шампионата в столицата ни е, че публиката също се завръща още веднъж на трибуните в зала " Арена Армеец " след двугодишно неявяване. Жребият, който беше изтеглен през днешния ден, ни предлага значителен брой завладяващи конфликти, измежду които е гвоздеят на първи кръг в лицето на Стан Вавринка против Фабио Фонини, а в този момент дано разгледаме цялостната скица за конкуренцията.

Несъмнено акцентът пада върху българските представители, заради което Димитър Кузманов, който при миналогодишното си присъединяване записа първи триумф на шампионата в София, а в този момент на старта му следва да се изправи против изцяло реализуем противник, очаквайки квалификант. Още на осминафиналите за пловдивчанина следва по всяка възможност да срещне седмия подложен Джак Дрейпър, като в тази четвърт още попада и различен роден гений в лицето на Александър Лазаров. Софиянецът от своя страна ще открие присъединяване си против международния номер 63 Иржи Лехечка, като жребият събира спечелилия с четвъртия подложен Лоренцо Музети и при желан процес на събитията, то на четвъртфиналите можем да забележим конфликт сред Димитър Кузманов и Александър Лазаров. На полуфиналите, поради схемата, от последната четвърт се чака да доближи първенецът от Мастърса в Монреал - Пабло Кареньо-Буста.

След отказването на Хуберт Хуркач, то защитаващият първенец Яник Синер повежда горната половина и му следва удобно затруднение в откриващия си конфликт, където ще срещне Нуно Боржес или квалификант. Напред в шампионата за италианеца идва и привидно първото тестване, откакто още на четвъртфиналите го чака среща с един всред Стан Вавринка, Фабио Фонини, Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили, всеки от които влиза с привидно ранен старт в шампионата и е кадърен на изненади. На полуфиналите вероятно всеки роден обожател на тениса желае да станем очевидци на дуел в тежка категория противопоставящ международния номер 11 и най-хубавия български тенисист Григор Димитров, който ще изведе спечелилия до мача за купата.

Ето и цялостния чоп за АТР 250 конкуренцията в София:

Sofia ATP 250 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР