Намираме се на финалната права на тазгодишния Ролан Гарос и

...
Намираме се на финалната права на тазгодишния Ролан Гарос и
Коментари Харесай

Програмата за четвъртък: Стават ясни двете финалистки на Ролан Гарос при дамите!

Намираме се на финалната права на тазгодишния Ролан Гарос и през днешния ден е време да бъде сложено началото на полуфиналните дуели в конкуренцията. По традиция в четвъртък се състоят двата полуфинала при дамите, като на Откритото състезание на Франция през тази години последните четири оживели претендентки за трофея са Ига Швьонтек, Арина Сабаленка, Каролина Мухова и Беатриз Хадад квас. 

Програмата за деня ще бъде открита от финалния конфликт на смесени двойки, след края на който на корта ще излязат международната №2 Арина Сабаленка и единствената непоставена полуфиналистка Каролина Мухова. По пътя си към топ 4 беларуската представителка не загуби нито един сет, побеждавайки имена като Слоун Стивънс и Елина Свитолина, до момента в който чехкинята на старта се разправи с осмата сложена Мария Сакари, а в четвъртфиналната фаза надви над Анастасия Павлюченкова.

Вторият полуфинал ще опълчи една против друга миналогодишната шампионка Ига Швьонтек и Беатриз Хадад Мая, сложена под №14 в шампионата. За да доближи до този стадий на конкуренцията, бразилката трябваше да прекара повече от 13 часа на корта в Париж, като всяка една от успехите ѝ от втория кръг насам е реализирана в три елементи. От своя страна, международната №1 не е изгубила нито сет по пътя си и в същото време е спечелила цели 4 сета, без да отпусне гейм на противничката си.

Програмата за Ден 12 в Париж:

Корт " Филип Шатрие " (начало 13:00 часа):

1. Мию Като/Тим Пуец - Бианка Андрееску/Майкъл Винъс

2. Каролина Мухова - Арина Сабаленка (не преди 16:00 часа)

3. Ига Швьонтек - Беатриз Хадад Мая 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР