Намираме се близо до завършека на тазгодишната тенис кампания, като

...
Намираме се близо до завършека на тазгодишната тенис кампания, като
Коментари Харесай

Базел: Рууд - Бублик още на старта; Руне и Оже-Алиасим в опит да спасят сезоните си

Намираме се покрай завършека на тазгодишната тенис акция, като по традиция в края на месец октомври място в календара на АТР заема влиятелната конкуренция от категория АТР 500 в Базел. Турнирът в родния град на Роджър Федерер, където Маестрото е 10-кратен първенец, пък безспорно надалеч няма да разочарова, като жребият за надпреварата, в което Феликс Оже-Алиасим ще пази трофея си, ни показва повече от вълнуващи конфликти още на старта, а за нас в този момент остава да разгледаме по-обстойно схемата в швейцарския град.

Ролята на топ подложен бива отредена на миналогодишния подгласник в шампионата - Холгер Руне, който се намира в извънредно слаба спортна форма и след неуспеха при отбраната на трофея си в Стокхолм, където загуби на старта от Миомир Кецманович, ориста му дава късмет за реванш и още веднъж го среща със сърбина в откриващия дуел. При триумф за датчанина, то той във втория стадий ще премери сили със Себастиан Баез или квалификанта Кристофър О`Конъл, до момента в който в четвъртфиналите вероятно го чака конфликт с един всред Себастиан Корда и някогашния номер едно Анди Мъри. 

В другата четвъртина от тази половина на схемата място пък откриха огромен брой от звездните имена в Базел, измежду които Тейлър Фриц, защитаващият първенец Феликс Оже-Алиасим и локалният любим Стан Вавринка, като тримата упоменати се явяват съществени любимци за постигане до полуфиналната фаза. Долната част на схемата пък бива предвождана от Каспър Рууд, който ще започва с епична битка против първенеца в Антверп - Александър Бублик, като спечелилият всред двамата привидно ще има елементарен път до четвъртфиналите, където жребият го води до седмия подложен Николас Джари.

В борба за място на финала съгласно предварителните упования, ни следва във етапа на топ 4 да забележим някого всред двамата сложени в третата четвъртина, а точно Алекс де Минор и носителя на трофея от Мастърса в Шанхай - Хуберт Хуркач, който е измежду главните любимци за успех в надпреварата.

ATP500 Basel main singles draw (pdf view)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР