Намирам се в много странна ситуация – трябва да помогна

...
Намирам се в много странна ситуация – трябва да помогна
Коментари Харесай

Моята болка: Бившата ми свекърва не ме смяташе за човек, но сега вече зависи изцяло от мен

Намирам се в доста странна обстановка – би трябвало да оказа помощ на дамата, която до неотдавна ненавиждах. Мразех я поради това, че трансформира живота ми в пъкъл. Както несъмнено към този момент предположихте, приказвам за някогашната си свекърва. Ако първият ми брак се срина, виновността е напълно нейна. Тя не ме хареса от мига, в който ме видя. Според нея, аз бях недостойна за сина й и той заслужаваше освен това от нормално момиче като мен. Когато от време на време със брачна половинка ми спорехме, майка му заемаше постоянно неговата страна, поддържаше го, злепоставяше ме. Никога не ме одобри в дома си, нито ме назова своя снаха. Презираше ме и не се свенеше обществено да го демонстрира.

Изминаха години. Днес съм омъжена наново и за разлика от първия път, бракът ми е успешен. Имам личен дом, две деца и прелестна работа. Почти бях не запомнила за предходните си фамилни неприятности, само че не щеш ли след 10 години, предишното единствено ми напомни за себе си. През сълзи някогашната свекърва ми описа, че прелестният й наследник се оженил за повторно и със брачната половинка си живеят в различен град. Не се обажда на майка си, като че ли изцяло е не запомнил за нея. Наскоро старата жена се разболяла, само че защото била сама, нямало кой да се погрижи за нея. Открила ме посредством познати и в този момент, разплакана и унищожена, ме умоляваше да й оказа помощ да си купи медикаментите.

Бившата ми свекърва изглеждаше толкоз зле, че несъзнателно изпитах към нея надълбоко съчувствие. Съпругът ми ме поддържа: съгласно него всеки заслужава втори късмет. Поканих я да влезе вкъщи, а на разлъка й дадох нужната сума. Оттогава обаче тя не ме оставя на мира. Звъни ми, оплаква се от живота, от време на време желае пари или помощ. Наистина, към този момент не я ненавиждам, само че не я и обичам, както разбирате. Нямам време да я навестявам. Имам две деца, претрупан график, а и майка ми постоянно се разболява. Що се отнася до парите … Не знам по какъв начин ще реагира фамилията ми, когато схванат къде изтича огромна част от фамилния ни бюджет. Чувствам се като глупачка, която някогашната ми свекърва безсъвестно употребява.

Инфо: Лична драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР