Намирам се в красивия град Рила. Времето е мрачно, но

...
Намирам се в красивия град Рила. Времето е мрачно, но
Коментари Харесай

Проф. Константинов шокира с предложение как да гласуват болните от К-19

Намирам се в красивия град Рила. Времето е тъмно, само че настроението е положително. Изолирал съм се. Когато мога, се качвам в планината. Това съобщи в ефира на Нова тв математикът проф. Мишо Константинов.

"Това беше една отнай-очакваните дати - 28 март. Засега отиваме в избори в края на март. Има няколко значими въпроса. Какво вършим с хората, които са карантинирани и с тези, които боледуват ", запита Константинов.

"До нас Северна Македония прави 3 дни избори, Чехия ги прави 2 дни. Предлагам български представители да отидат до Румънското посолство и да помолят съответното аташе да показа тамошната процедура. Това, което видяхме по малкия екран едни огромни помещение, в които се спазваше отдалеченост ", сподели той.

По думите му все пак обаче е имало доста ниска изборна интензивност - 32%.

"Ковид пандемията е нещо, което удари целия свят. Няма нищо укорително, в случай че депутатите измислят ограничения за опазването на хората по време на гласоподаване ", сподели той.

Според Мишо Константинов е добре да се създадат комисии и отделения в лечебните заведения, с цел да могат инфектираните да гласоподават.

"Всичко би трябвало да се обмисли извънредно добре. Това е значим въпрос. Трябва да проучим опита на страните, които към този момент са създали избори ", сподели той.

По думите му гласуването с машини може да съставлява огромен риск: "Това е екран с тъч скрийн, по който всички пипат и тази повърхнина ще е цялостна със болести. Това не е мъдро решение за време на пандемия ", счита той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР