Намирам се сега в Централната час на Украйна. Аз работя

...
Намирам се сега в Централната час на Украйна. Аз работя
Коментари Харесай

Войната през погледа на един режисьор

" Намирам се в този момент в Централната час на Украйна. Аз работя по принцип в Киев. Моето семейство съумя в точния момент да се изтегля от Киев и сега сме в централната част на страната, където към този момент е умерено ", сподели пред БНР Ирина Кипоренко, програмен управител в Украинския институт, режисьор на документални филми.

" Тук сега, за разлика от Киев, има всичко по магазините. Всичко работи със кратко работно време, но има всичко. Пристигат и колета филантропична помощ от други райони. Но към този момент зная, че в Одеса нещата са наред ", споделя Ирина.

" Аз не мога да си показва, че този град може да бъде обстрелван и опустошен, въпреки че се багра доста. Одеса е с богато културно завещание и не имам вяра, че самите руснаци могат с лека ръка да посегнат на Одеса. Защото тя е скъпа и за тях като град ".

" Най-страшно е в Мариупол, където към този момент трети ден няма вода и храна, а хората не могат да изоставен града, а също и в градовете в северната част на Киевска област. Това знам от мои близки и от медиите ", споделя Кипоренко.

" Много хора се приготвят за евакуация, само че всички те се питат - ние ще отидем някъде в Полша или другаде - само че какво ще вършим там, кой ни чака там, по какъв начин ще работим и тъкмо този въпрос лично мен не стопира да мисля за евакуация и по тази причина се надявам войната да свърши и да се върна в Киев, на своето работно място ", описа още Ирина Кипоренко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР